Hronika

Sankcionisano 47 vozača i četiri pješaka

Sankcionisano 47 vozača i četiri pješaka
Foto: N.N. | Sankcionisano 47 vozača i četiri pješaka

GRADIŠKA - Pripadnici Policijske uprave Gradiška su tokom akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sankcionisali 47 vozača i četiri pješaka, te izdali 21 prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Iz ove uprave saopšteno je da je riječ o jučerašnjoj akciji sa akcentom na odnose vozač-pješak i korištenje sigurnosnog pojasa, te kontrolu tehničke ispravnosti vozila i posjedovanje zimske opreme.

Pripadnici Policijske uprave Gradiška kontrolisali su 58 vozača od kojih je sankcionisano 47, pri čemu sedam zbog počinjenog prekršaja nepropuštanje pješaka prilikom prelaska kolovoza, 13 zbog nepropisnog parkiranja na površinama namijenjenim za kretanje pješaka, a 27 vozača zbog ne korištenja sigurnosnog pojasa.

U saopštenju se dodaje da su sankcionisana i četiri pješaka zbog prelaska kolovoza mimo pješačkog prelaza.

Tokom akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontroli tehničke ispravnosti vozila i posjedovanje zimske opreme, pripadnici Policijske uprave Gradiška su kontrolisali 30 vozila.

"Izdat je 21 prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH - šest zbog tehničke neispravnosti, 12 zbog neposjedovanja zimske opreme i tri prekšraja po ostalim osnovama", navode iz Policijske uprave Gradiška.

Iz ove uprave pozivaju učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske propise, a vozače motornih vozila da brzinu prilagode osobinama i stanju puta, da koriste tehnički ispravna vozila i sigurnosne pojase.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije