Hronika

Sankcionisano više od polovine kontrolisanih vozača

Sankcionisano više od polovine kontrolisanih vozača
Sankcionisano više od polovine kontrolisanih vozača

BANJALUKA - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske sankcionisali su 3.450 učesnika u saobraćaju ili 59,39 odsto od ukupno 5.809 kontrolisanih u republičkoj akciji u kojoj je akcenat stavljen na kontrolu brzine kretanja motornih vozila i utvrđivanje prisustva alkohola u organizmu.

U akciji "Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju" koja je provedena prošle sedmice alkotestirano je 2.439 vozača, a iz saobraćaja su isključena 463 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili odbijanja kontrole, saopšteno je iz MUP-a.

Zbog utvrđene količine alkohola koja je veća od 1,5 promila alkohola u krvi 34 vozača lišena su slobode zadržavanjem do istrežnjenja ili oporavka, kao i 16 vozača koji su odbili da se podvrgnu kontroli.

Od 2.018 vozača sankcionisanih zbog prekoračenja propisanih brzina kretanja vozila, za 487 su izrečene i zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom i kazneni bodovi.

Iz MUP-a Srpske poručuju da će i u narednom periodu provoditi pojačane kontrole učesnika u saobraćaju s ciljem održavanja povoljnog stanja bezbjednosti saobraćaja na području Republike Srpske.

Policija apeluje da se učesnici u saobraćaju odgovorno ponašaju i poštuju saobraćajne propise, jer je upravo prebrza vožnja i vožnja pod uticajem alkohola uzrok saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije