SP Qatar 2022.

Hronika

Sapleo se o blatobran i ubio komšiju

Sapleo se o blatobran i ubio komšiju
Foto: Avaz | Sapleo se o blatobran i ubio komšiju

SOKOLAC - Mirko Kovačević iz Sokoca uhapšen je zbog sumnje da je slučajno ubio komšiju Radomira Đerića (62) tako što se u Đerićevoj mehaničarskoj radnji sapleo o blatobran te pao, nakon čega je pištolj, koji je imao u džepu, opalio i pogodio Radomira.

Potvrdilo je to više sagovornika "Nezavisnih novina", koji dodaju da zasad sve ukazuje na to da je riječ o nesrećnom slučaju.

"Sve se događalo u Đerićevoj mehaničarskoj radnji, gdje je Kovačević došao da traži neki dio za traktor. Dok su tražili taj dio, Mirko se sapleo o neki blatobran koji je bio na podu, te je pao i prilikom pada pištolj koji je imao u džepu je opalio i pogodio Đerića. I Đerićev sin, koji je bio u susjednoj prostorji, potvrdio je da sukoba nije bilo", istakao je jedan od naših sagovornika, upućen u detalje istrage.

Naši izvori ističu da je i sam Kovačević, nakon hapšenja, a tokom saslušanja, ispričao da nije imao namjeru da ubije Đerića.

"Čovjek se, naravno, kaje zbog svega. Jako teško je to podnio. Nije imao namjeru. On je, dakle, dao izjavu u prisustvu branioca i ništa nije poricao. Kovačević je, inače, porodičan, ozbiljan čovjek, i ima pedesetak godina", rekao je naš sagovornik.

Kovačević je u policijskim prostorijama, nakon čega će, najvjerovatnije, biti predat Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo, koje će odlučivati o tome da li će zatražiti da bude pritvoren.

Uz navođenje inicijala, iz Policijske uprave Istočno Sarajevo potvrdili su da su njihovi pripadnici uhapsili Kovačevića, kojeg sumnjiče za ubistvo Đerića.

"Ubistvo je prijavljeno Policijskoj stanici Sokolac, u ponedjeljak oko 13.30, nakon čega je izvršen uviđaj u prisustvu dežurnog tužioca", naveli su iz PU Istočno Sarajevo.

Kako su dodali, u toku je dokumentovanje dva krivična djela, a to su ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja.

"M.K. će uz izvještaj biti predat Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo na dalje postupanje", naveli su iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije