Hronika

Sarajevo: Policajci uhapsili trojicu revolveraša

Sarajevo: Policajci uhapsili trojicu revolveraša
Sarajevo: Policajci uhapsili trojicu revolveraša

SARAJEVO - Sarajevska policija u srijedu je uhapsila tri osobe koje su učestvovale u dvije pucnjave koje su se desile u srijedu poslijepodne u naselju Švrakino Selo, te u večernjim satima u naselju Otoka, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Mirnel Haziri (19), rođen u Njemačkoj, a nastanjen u Sarajevu, uhapšen je zbog sumnje da je u srijedu oko 16 sati iz pištolja teško povrijedio sedamnaestogodišnjeg Adila D. (17).

Prema informacijama iz policije, Haziri je u stanu u Švrakinom Selu pucao maloljetniku u noge i nakon toga pobjegao zajedno sa vlasnikom stana u kojem se desila pucnjava.

Policija je ubrzo nakon pucnjave pronašla i uhapsila Hazirija i vlasnika stana u kojem se pucnjava desila.

Nedugo nakon ranjavanja maloljetnika u policiju je došao djed osumnjičenog Hazirija i policiji predao pištolj iz kojeg je pucano.

Adil D. je u pucnjavi zadobio prostrelnu ranu lijeve natkoljenice i potkoljenice, te je zadržan na liječenju u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Motivi ove pucnjave nisu razjašnjeni, a iz policije je potvrđeno da su se povrijeđeni i uhapšeni družili.

U srijedu oko 21.30, na raskrsnici ulica Gradačačka i Sedma transferzala, u naselju Otoka, desila se još jedna pucnjava u kojoj nije bilo povrijeđenih lica.

Nakon dojave da je u Gradačačkoj ulici došlo do pucnjave, u kojoj je učestvovalo više osoba, koje su se razbježale, policajci su na licu mjesta zatekli Nedima Nukicu, Irnesa Mujezina, Mirnesa Karića i Bekira Heću.

Prema tvrdnji ove četvorice, koji su se vozili u golfu, ispred njih su se zaustavili automobili seat i polo. Iz oba vozila je izašlo više mladića, od kojih su dvojica imala pištolje u rukama, te je jedan od njih počeo pucati prema golfu i ispalio nekoliko metaka koji su oštetili vozilo.

Nepoznate osobe su potom, prema tvrdnjama četvorice mladića, sjele u svoje automobile i pobjegle. Nedugo nakon toga policajci su uhapsili Vedada Višnjića (20) i Amela Jašarevića (20), zbog sumnje da su učestvovali u pucnjavi, dok se za osalim učesnicima koji su bili u društvu sa Višnjićem i Jašarevićem još traga.

Obojica uhapšenih su odranije poznata policiji. Posljednjih mjeseci su u nekoliko navrata privođeni zbog učešća u pucnjavama, dok je Jašarević bio pritvaran i zbog bacanja bombe pred kafić "Music" u oktobru prošle godine.

Dvije pucnjave uznemirile su u srijedu Sarajlije, istog dana kada su iz MUP-a saopštili rezultate rada za prošlu godinu i zaključili da je Sarajevo najbezbjedniji grad u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije