Hronika

Sarajlija pijančio s prijateljem pa ga pretukao metalnom šipkom

Sarajlija pijančio s prijateljem pa ga pretukao metalnom šipkom
Foto: Ilustracija | Sarajlija pijančio s prijateljem pa ga pretukao metalnom šipkom

SARAJEVO - Pripadnici Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su I. K. (38) iz Sarajeva, zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda opasna po život.

Kako piše portal "Avaz.ba" on je uhapšen u nedjelju pet minuta poslije ponoći u mjestu Binježevo kod Sarajeva. Kako je potvrđeno iz MUP-s KS, uhapšeni se nalazio na mjestu suvozača u automobilu alfa romeo, kojim je upravljao S. T. iz Sarajeva.

Sarajevski specijalci su provjerama utvrdili da je za I.K. raspisana potraga. On se sumnjiči da je 13. septembra u 19:55 sati ulici Gradačačka, sarajevska opština Novi Grad, brutalno pretukao D. L. (56), nastanjenog u Sarajevu.

Izvor blizak istrazi otkrio je pomenutom portalu da je I.K. pijančio s D. L., koji mu je, inače, prijatelj. U jednom trenutku izgubio je kontrolu i dograbio metalnu šipku te pretukao nesretnog 56-godišnjaka.

Isti izvor je pomenutom portalu da je I.K. odranije poznat policiji po džepnim krađama. Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni je predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

I.K. je u međuvremenu određen i pritvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije