Hronika

Sarajlija priznao zločin tvrdeći da mu se "smračilo"?

Sarajlija priznao zločin tvrdeći da mu se "smračilo"?
Foto: Avaz | Sarajlija priznao zločin tvrdeći da mu se "smračilo"?

SARAJEVO - Sarajlija Timur Kadić (41), osumnjičeni za ubistvo Halima Buljubašića (67), kako saznajemo, policiji je priznao zločin rekavši da mu se "nešto smračilo", pa je izašao s nožem da "nešto uradi", ali da svoju žrtvu nije ni poznavao.

Krvavi zločin desio se u utorak naveče u hadžićkom naselju Ramići, kada je, kako saznajemo, osumnjičeni iza 17 časova otišao do radnje na farmi pilića u kojoj je bio Buljubašić pa je, navodno, došlo i do sukoba.

Tokom tuče Kadić je nožem u vrat ubo Buljubašića, koji je ubrzo preminuo.

Nakon toga je Kadić pobjegao, ali ga je policija pronašla iste večeri te ga uhapsila.

Osumnjičeni Timur Kadić juče je nakon ispitivanja u policiji predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Kako su federalni mediji danas prenijeli, navodno je Kadić u pilićaru došao radi pljačke pa ga je Buljubašić vidio, ali se ipak tačan motiv ovog zločina još utvrđuje.

"Nezavisne" saznaju iz izvora bliskih istrazi da je osumnjičeni prilikom ispitivanja rekao da mu se nešto u glavi "zamračilo" te da nije imao namjeru da naudi Buljubašiću, ali ipak policija ispituje da li se radi o nekom njihovom ranijem sukobu.

Osumnjičeni je u policiji iskaz dao u prisustvu advokata Omara Mehmedbašića, koji je medijima kazao da je njegov klijent osoba koja ima određenih psihičkih problema.

Kadić je, prema riječima advokata, ranije zapalio sedam kladionica, jer je smatrao da je kocka štetna. Advokat tvrdi da njegov branjenik ima psihičkih problema, zbog čega će tražiti da se uradi vještačenje.

Podsjećamo da je prošle godine hapšen zbog sumnje da je zapalio kladionicu u naselju Čengić vila, ubacivši u nju više flaša sa zapaljivom tečnošću.

Kasnije se ispostavilo da je na taj način zapalio više sportskih kladionica. U policiji je tada rekao da je to sve radio jer je protivnik kocke i da je želio poslati poruku mladima da se ne kockaju. Istragu u slučaju ubistva vode sarajevska policija i tužilaštvo, gdje će osumnjičeni biti zadržan do odluke postupajućeg tužioca. Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS, rekla je da osobu T.K. terete za ubistvo osobe inicijala H.B. i da će T.K. biti zadržan 24 časa. Nakon što ga u tom zakonskom roku ispita, postupa-jući tužilac odlučiće o daljim mjerama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije