Hronika

"'Šećeranu' ojadili za još 1,12 miliona KM"

"'Šećeranu' ojadili za još 1,12 miliona KM"
Foto: Ilustracija | "'Šećeranu' ojadili za još 1,12 miliona KM"

BIJELJINA, BANJALUKA - Mladen Košutić (67), stečajni upravnik preduzeća Fabrika šećera Bijeljina Velika Obarska, i Ljubo Mrđen (69), direktor firme "Agrocoop Export-Import", ponovo su prijavljeni tužilaštvu, ovaj put zbog sumnje da su bijeljinsku "Šećeranu" ojadili za 1.123.315 KM.

Protiv njih dvojice, te Ljubinog sina Bojana Mrđena (39), inače direktora "Šećerane", izvještaj je podnesen i prošlog mjeseca, i to zbog sumnje da su bijeljinsku fabriku ojadili za 753.251 KM.

Uz navođenje njihovih inicijala, iz MUP-a RS je tada saopšteno da ih terete za zloupotrebu ovlašćenja u privredi, te zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja.

Novi izvještaj, kojim su obuhvaćeni Košutić i stariji Mrđen, Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina podnijeli su pripadnici Policijske uprave Bijeljina, a u saradnji s kolegama iz Uprave kriminalističke policije MUP-a RS.

"Nezavisne" nezvanično saznaju da je "Agrocoop Export-Import" imao obavezu da ulaže u "Šećeranu", ali je on svoje obaveze, putem ugovora o cesiji, prebacio na 18 cesionara prema kojima je imao obavezu, i to u vidu potraživanja prema fabrici.

Cesionari su zatim tužili bijeljinsku fabriku i dobili tužbu, jer se stečajni upravnik o njoj nije izjašnjavao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije