Hronika

Sedam uhapšenih zbog droge, pretresi u toku

Sedam uhapšenih zbog droge, pretresi u toku
Foto: N.N. | Sedam uhapšenih zbog droge, pretresi u toku

SARAJEVO - U Okviru akcije "Nokaut" koju provode Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapšeno je sedam osoba na području Hercegovačko-neretvanskog kantona osumnjičenih za neovlašenu proizvodnju i stavljanje u promet droge, saopšteno je iz SIPA.

U toku su pretresi lica, objekata i pokretnih stvari koje koriste osumnjičena lica na sedam lokacija.

"U dosadašnjem toku akcije pronađena je plantaža sa ukupno 372 stabljike kanabisa, više od dva kilograma marihuane, određena količina sintetičke droge, precizna vaga, veći broj mobilnih i takozvanih kriptovanih telefona, oko 5.000 evra u različitim apoenima i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku", navodi se u saopštenju.

Uhapšena lica će nakon kriminalističke obrade biti predata u nadležnost postupajućem tužiocu Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, pod čijim nadzorom su i realizovane navedene aktivnosti.

Akcija se realizuje prema naredbi Opštinskog suda u Mostaru i u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH, te uz pružanje pomoći policijskih službenika Granične policije BiH i ministarstava unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog i Zapadno-hercegovačkog kantona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije