Hronika

Sedamnaestogodišnjak se otrovao narkoticima?

Sedamnaestogodišnjak se otrovao narkoticima?
Foto: N.N. | Sedamnaestogodišnjak se otrovao narkoticima?

​DOBOJ - Sedamnaestogodišnji Belmin Tabaković, čije je tijelo jutros nađeno između jedne zgrade i trgovačkog centra u centru Doboja, sve su prilike, otrovao se nekim opijatom, a šta je tačan uzrok smrti, biće poznato nakon toksikološke analize, koja će biti izvršena u nadležnim ustanovama.

Patolog Ljubomir Curkić je nakon što je obavio obdukciju za "Nezavisne" izjavio da na tijelu maloljetnika nije pronašao povrede, ali da bez nalaza toksikoloških analiza ne može da utvrdi tačan uzrok smrti.

"Oni su navodno pili cijelu noć i on je samo pao. Otrovao se nečim. Moguće je i da ga je izdalo srce. Ako je imao aritmiju, alkohol je mogao izazvati takav ishod", kazao je Curkić.

Na naše pitanje da li je moguće da su narkotička sredstva uzrokovala smrt sedamnaestogodišnjaka, on je odgovorio da je moguće, ali da to treba da se utvrdi analizama koje će biti obavljene u nadležnim ustanovama u Novom Sadu ili Beogradu.

Sedamnaestogodišnjak je neposredno pred smrt u pasažu između jedne stambene zgrade i trgovačkog centra u centru Doboja bio sa drugovima, gdje su navodno osim alkohola konzumirali i narkotike.

Upravo zbog toga je ta lokacija, inače poznata kao okupljalište mladih sklonih ispijanju alkohola u sitnim noćnim satima, i u petak ujutro bila ograđena žutom trakom jer su inspektori tragali za dokaznim materijalom koji bi im mogao poslužiti da rasvijetle ovaj slučaj.

"Saslušavamo svjedoke, lica koja su bila prisutna. Znači, prikupljamo sve moguće informacije", kazao je Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj.

Tijelo mladića na stepeništu ispred trgovačke radnje na ulazu u pijacu su u noći između četvrtka na petak oko 1.45 uočili zaposleni u Službi hitne pomoći Doma zdravlja, te su o tome odmah obavijestili policiju.

"Policijski službenici su obezbijedili lice mjesta do jutarnjih časova. U petak ujutro su pripadnici Sektora kriminalističke policije PU Doboj sa postupajućim tužiocem Okružnog tužilaštva izvršili uviđaj", rekao je Radinković, te na naše pitanje da li je maloljetnik odranije poznat policiji i da li je u kaznenoj evidenciji, odgovorio da nema informaciju da je maloljetnik ranije imao susreta sa policijom.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije