Hronika

Iznuđivali novac od muškarca sve dok mu se žena nije razboljela

Iznuđivali novac od muškarca sve dok mu se žena nije razboljela
Foto: N.N. | Iznuđivali novac od muškarca sve dok mu se žena nije razboljela

FOČA - Policija u Foči prijavila je tužilaštvu sedam osoba koje terete da su lažnim dojavama o namještenim rezultatima utakmica te prijetnjama od čovjeka iz Minhena iznudili 60.000 evra za tri godine.

Kako "Nezavisne" saznaju, iznude i prijetnje muškarcu iz Njemačke išle su do te mjere da mu je supruga zbog svega toga završila u bolnici, kada je odlučio da slučaj konačno prijavi policiji.

Policija je u Tužilaštvu prijavila Fočake: braću Nedeljka (30) i Njegoša Radanovića (28), Predraga Mandića (30) i njegovu majku Nerandžu (57), Nikolinu Živčić (31) i Gorana Crnogorca (31) te Slobodana Antunovića (35) iz Rogatice.

Osumnjičene terete za krivična djela prevara, iznuda i pranje novca. Kako nam je pojasnio izvor blizak istrazi, tortura je trajala oko tri godine.

Muški članovi ekipe žrtvu su dovodili u zabludu, varali, potom i prijetili kako bi mu iznudili novac, a žene su podizale u bankama nezakonito zarađen novac.

Sve je počelo kada su mu obećali "dojave" o utakmicama pa su mu, kako je rekao naš izvor, uglavnom Nedeljko i Predrag putem Facebooka i drugih društvenih mreža i telefona slali lažne rezultate o namještenim utakmicama. 

Od oštećenog su tražili da im uplati novac, a da će zauzvrat dobiti na kladionici, pa im je plaćao manje iznose od 100 do 150 KM.

"Kada su uvidjeli da bi mogli više zaraditi, tražili su od 1.000 do 2.000 evra za navodno naštimane rezultate.

Međutim, kada je žrtva vidjela da nema dobitaka, prestala je da uplaćuje novac", kazao je naš izvor blizak istrazi.

Tada počinje tortura jer mu je jedan od osumnjičenih prijetio da će ga ubiti, zatim i da će mu pobiti porodicu ako ne nastavi s uplatama novca.

Žrtva je nastavila uplaćivati plašeći se ovih prijetnji pa je redovno slala novac na račune svih osumnjičenih putem Western Uniona i na druge načine. 

Sve to odrazilo se na zdravlje njegove supruge, koja se razboljela, a trogodišnja tortura okončana je početkom ove godine kada je konačno sve prijavio policiji.

Iz Policijske uprave Foča naveli su da su R.N. i M.P. od februara 2017. do februara ove godine u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi žrtvi putem društvenih mreža prikazivali lažne činjenice o ishodima namještenih sportskih mečeva.

Tako su ga doveli u zabludu, a potom mu je R.N. prijetio putem telefona, kao i članovima njegove porodice.

Dodaje se da je u tom periodu žrtva na račune svih prijavljenih uplatila oko 60.000 evra, za koje su osumnjičeni znali da su pribavljeni krivičnim djelom.

Takođe se navodi da su u tom periodu prijavljeni, na štetu više oštećenih osoba, prevarom i pranjem novca pribavili 300.000 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije