Hronika

Šef Vučurevićevog kabineta uhapšen zbog ubistva kik-boksera

Šef Vučurevićevog kabineta uhapšen zbog ubistva kik-boksera
Šef Vučurevićevog kabineta uhapšen zbog ubistva kik-boksera
Dragan Sladojević, Foto: A. Čavić

TREBINJE, BANJALUKA - Dako Pikula (29) iz Trebinja, šef Kabineta trebinjskog gradonačelnika Slavka Vučurevića, uhapšen je zbog ubistva kik-boksera Marka Đerića, u policijskoj akciji koju su u nedjelju popodne sproveli Sektor Krim-policije i Sektor policije CJB Trebinje, zajedno s timom MUP-a RS.

Nekoliko dana prije Pikule, uhapšen je i Miljan Ratković (29) iz Trebinja, kome je već određen pritvor u trajanju od mjesec dana, a oba, zajedno s ranije uhapšenim Radovanom - Mujketom Andrićem, sumnjiče za krivično djelo teško ubistvo.

Pritvor je danas određen i Pikuli, i to u banjalučkom Okružnom sudu, gdje je saslušan pošto je, kako "Nezavisne" nezvanično saznaju, riječ o sinu Milosava Pikule, sudije trebinjskog Okružnog suda.

"Osumnjičenom je pritovor određen zbog bojazni da će uticati na svjedoke ili uništiti dokaze, kao i zbog bojazni da bi njegovo puštanje na slobodu prouzrokovalo remećenje javnog reda i mira", kazali su iz banjalučkog Okružnog suda.

Uporedo s ovim hapšenjem, počele su curiti i nove nezvanične informacije o mogućem motivu ubistva koje je zgrozilo Trebinjce.

Navodno se Dako Pikula posvađao sa Đerićem nekoliko dana prije nego što je kik-bokser likvidiran, što se dogodilo u nedjelju, 24. maja, kada je u sačekuši hicem iz automatske puške pogođen direktno u srce.

"Sukob je izbio ispred noćnog kluba 'Merlot', gdje je Đerić radio kao izbacivač. Sve je počelo kada Đerić, navodno, Pikuli i njegovoj djevojci nije dozvolio da uđe u klub i oni su se i potukli, a potom je Pikula pričao da će ubiti kik-boksera", pričaju izvori upućeni u istragu.

Povodom hapšenje Pikule, Žarko Laketa, novi načelnik CJB Trebinje, danas je organizovao vanrednu konferenciju za novinare, ali u cilju istrage nije mogao ni želio da saopšti ko je u kik-boksera pucao.

"U periodu od mog susreta s gradonačelnikom Trebinja do danas lišili smo slobode ukupno 18 lica, od kojih je jedno lice s područja Federacije BiH, a pretreseno je i 17 lokacija, od kojih jedna u FBiH, kao i šest vozila, dok su razgovori obavljeni sa čak 102 osobe, iz čega se vidi jedan temeljit rad CJB Trebinje uz pomoć MUP-a RS", precizirao je Laketa.

Prema njegovim riječima, ovim privođenjima ne mogu zaključiti pomenuti slučaj, već se i dalje nastavljaju rad i istražne radnje, kako bi se došlo do svih lica koja su u ubistvu učestvovala na posredan ili neposredan način.

I pored razgovora sa 102 osobe i lišavanja slobode 18 lica, Laketa kaže da su stečeni uslovi da se, u skladu sa zakonom, zadrže samo pomenuta trojica, ali to, kako objašnjava, ne znači da ostali u narednom periodu ne mogu ponovo biti privođeni ili eventualno lišeni slobode.

On u cilju istrage nije mogao da govori ni o eventualnim motivima podmuklog ubistva mladog sportiste, niti o eventualnim priznanjima onih koji su zadržani u pritvoru, ali tvrdi da policija posjeduje još materijalnih dokaza koji će biti predočeni nadležnim tužilaštvima.

"Osumnjičeni M.R. je odranije poznat policiji, a D.P. nema u policijskom dosijeu", rekao je Laketa.

Vučurević je u telefonskoj izjavi za "Nezavisne" potvrdio da je Pikula šef njegovog kabineta, te je dodao da ne zna "šta ko u glavi nosi".

"Treba da odgovaraju svi oni koji su počinili zločin. To je jedina pravda. Prema tome, po mom mišljenju, pravovremena akcija i smjena u CJB Trebinje su unaprijedili istragu", kazao je Vučurević.

Dodao je da izražava zadovoljstvo time što niko ne može biti amnestiran nakon bilo kakvog zločina. Govoreći kakve će mjere biti preduzete prema Pikuli, rekao je da niko ne može biti zaštićen.

"On je radio u protokolu i sve će prema njemu biti preduzeto onako kako zakon nalaže", naglasio je Vučurević, dok sa sudijom Pikulom juče nismo uspjeli da stupimo u kontakt, pošto su nam u trebinjskom Okružnom sudu kazali da je na godišnjem odmoru.

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Marketing tim / 21.09.2021 08:30

Sarajevo - Na Fakultetu za Saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu je otvoren Centar za sigurnost saobraćaja čije je opremanje pomoglo ASA Osiguranje.

ASA Osiguranje | ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Uspješni bosanskohercegovački osiguravatelj pomogao Centar za sigurnost saobraćaja Fakulteta za saobraćaj i komunikacije UNSA sa specijanim vozilom za simulaciju vožnje.

 „Naše aktivnosti realizujemo u skladu sa našim smjernicama podrške zajednici u kojoj djelujemo. Veća sigurnost svih učesnika u saobraćaju je nešto čemu mi u ASA Osiguranju posvećujemo veliku pažnju na strateškom i operativnom planu, te smo sa velikim zadovoljstvom podržali opremanje ovog centra sa softiciranim vozilom za simulaciju vožnje. Vjerujem da će ovo namjenski adaptirano vozilo zajedno sa ostalom visokokvalitetnom opremom koju Centar posjeduje, biti korisno za studente, i unaprijediti i olakšati im usvajanje novih znanja“, izjavio je Adnan Hodžić, predsjednik Uprave i Direktor ASA Osiguranja.

Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja
Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Fakultet za saobraćaj i komunikacije UNSA je od 14. do 16. septembra ugostio eminentne stručnjake i univerzitetske profesore iz EU i regiona u okviru „Erasmus +“ programa i projekta koji za cilj ima poboljšanje sigurnosti saobraćaja u zemljama Zapadnog Balkana.

U radnim sesijama tokom susreta učešće je uzeo i Arnes Hadžiosmanović, Izvršni Direktor i član Uprave ASA Osiguranja, koji je učesnicima održao predavanje na temu uloge osiguravajućih kuća u polju sigurnosti saobraćaja i najboljih praksi u BiH.

Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja
Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Povećanje stepena sigurnosti saobraćaja ima veliki uticaj na rad i finansijsko poslovanje osiguravajućih društava. Globalne i evropske prakse koje dovode u vezu rad osiguravajućih društava i institucija koje se bave sigurnošću saobraćaja nažalost nisu identične praksama koje imamo u BiH. Mi u ASA Osiguranju smatramo da sinergija između akademije, realnog sektora i relevantnih institucija koje se bave pitanjima sigurnosti saobraćaja je jedini ispravni put kojim sve interesne strane trebaju zajedničiki poći. ASA Osiguranje je kao odgovorno društvo već poduzelo konkretne korake u tom pravcu ne samo opremanjem Centra za sigurnost saobraćaja, nego i putem stipendiranja studenata zadnjih godina Fakulteta za saobraćaj i komunikacije i garantovanjem radnog mjesta nakon uspješno okončanog studija. Na taj način kreiramo društveni i poslovni okvir za zajedničko djelovanje visokoobrazovanog akademskog kadra i realnog sektora, a u korist šire zajednice“, istakao je Hadžiosmanović.

Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja
Foto: ASA Osiguranje / ASA Osiguranje pomoglo opremanje Centra za sigurnost saobraćaja

Ovim povodom ASA Osiguranju je dodjeljena i zahvalnica ispred Fakulteta za saobraćaj i komunikacije i strukovnog Udruženja inžinjera saobraćaja i komunikacija BiH, na pomoći koju ova renomirana osiguravajuća kuća pruža u edukaciji budućih inžinjera saobraćajne struke.

Najčitanije