Hronika

Sefić: Ne spavam dvije godine, volio bih da sam ja stradao

Sefić: Ne spavam dvije godine, volio bih da sam ja stradao
Foto: Faktor-arhiva | Sefić: Ne spavam dvije godine, volio bi da sam ja stradao

SARAJEVO - Ročište u predmetu protiv Sanjina Sefića danas je održano na Kantonalnom sudu u Sarajevu i to nakon što je osam puta odgađano.

"Ja bih volio da sam ja stradao, to je bio nesretan slučaj", poručio je optuženi Sanjin Sefić tokom danas održanog glavnog pretresa te dodao da dvije godine ne spava i da je spreman odgovarati za ovaj, kako kaže, nemili događaj.

Sefić je ponovio da nije vidio djevojke te rekao da je prilikom udesa vozio 70 na sat.

Tvrdi da je imao amneziju od trenutka kada je nakon udesa parkirao auto i vidio krv i tkaninu na njemu do momenta predaje policiji u Novom Sadu, prenosi N1.

Njegova odbrana je zatražila vještačenje kako bi se utvrdilo i ustanovilo da li zbog amnezije nije pružio prvu pomoć nastradilm djevojkama.

"Mi porodice želimo da se samo ova agonija završi. Da je ovom brziom ovaj proces išao od početka, do sada bi bio završen. Nas institucionalno uništavaju", rekao je Amir Agić, otac nastradale Selme Agić.

Optužnica Sanjina Sefića tereti da je 10. oktobra 2016. u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, "golfom 6" krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu usmrtio Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Sara Sefić, te Dino Alić i Amar Salihović, terete se da su iste noći pomogli Sanjinu da pobjegne iz BiH, tako što su ga prevezli do graničnog prijelaza Uvac, nakon čega je Sefić postao nedostupan bh. organima gonjenja, te time počinili krivično djelo pomoć počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela, dok se Saud Nišić tereti da je pomogao Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja krivičnog djela.

Prvooptuženi Sefić je nakon bijega u Srbiju, hapšenja i boravka u ekstradicijskom pritvoru u Novom Sadu, odnosno provođenja ekstradicijskog postupka, 9. januara 2017. godine izručen pravosuđu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije