Hronika

Sefićeva majka prijetila novinaru

Sefićeva majka prijetila novinaru
Foto: N.N. | Sefićeva majka prijetila novinaru
Almedin Šišić

SARAJEVO - Jasmina Sefić, majka Sanjina Sefića, kojem se u Kantonalnom sudu Sarajevo sudi za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa i krivično djelo neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, u kojoj su smrtno stradale Selma Agić i Edita Malkoč, danas je na ročištu pred ovim sudom prijetila novinaru "Oslobođenja" Draganu Pavloviću.

Nakon što je ročište završeno, Sanjinova majka Jasmina gurala je ruku ovom  novinaru, ometajući ga da slika mobitelom dok policija iz Suda izvodi njenog sina vezanog lisicama, govoreći:

"Što ti se to ruke tresu, alkoholičaru? Vi ste oni faktori što sve lažete."

Ubrzo joj se priključio njen pratilac, psujući i prijeteći novinaru da će slomiti i njega i njegov mobitel. Tek kad je intervenisala specijalna policija nasilnik je odustao od napada, dok je optužena Sara Sefić prilikom odlaska opsovala novinaru riječima: "J...m ti familiju."

Inače, uz jake policijske mjere u Kantonalnom sudu nastavljeno je suđenje Sefiću saslušanjem dva vještaka i jednog svjedoka. Nastavak suđenja je 9. aprila.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 2

RUSIJA

možda se matora bula napalila na novinara a nije znala kako će ga pipnuti pa je navalila na telefon... interesantono----sveta bula brani svece koji su uradili zlodjelo nad svecima.........

Javor

Ovog ubicu suditi za teski zlocin, zašta se izriče 40 godina robije. A, majku nasilnicu i buldoga uz nju suditi zbog prijetnje i ugrozavanja zivota novinara. Neljudi i nesoji, umjesto da pokrivenog lica dolaze u sud i izlaze iz suda, oni se nekulturno ponasaju. Koji nesojluk.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije