Hronika

Šest maloljetnika počinilo krivično djelo

Šest maloljetnika počinilo krivično djelo
Šest maloljetnika počinilo krivično djelo

ISTOČNO SARAJEVO - U prva tri mjeseca ove godine Policijskoj upravi /PU/ Istočno Sarajevo prijavljeno je šest maloljetnika za pet krivičnih djela, rekla je Srni portparol PU Danka Tešić.

Ona je navela da su tri krivična djela počinjena u oblasti imovinskih delikata i dva iz oblasti krivičnih djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Četiri maloljetnika su životne dobi od 14 do 16 godina, a dva od 16 do 18 godina i svi su dječaci.

Tešićeva je navela da nije riječ o težim krivičnim djelima, nego je, uglavnom, riječ o manjim krađama i vožnji automobilom bez vozačke dozvole.

U odnosu na isti period 2016. godine, ove godine broj krivičnih djela maloljetnika povećan je za dva djela više.

Tešićeva je podsjetila i na značaj edukativnih predavanja koja se, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske, realizuju još od 2009. godine.

Prošle sedmice, rekla je ona, održana su predavanja za učenike i roditelje o bezbjednosnim rizicima korištenja društvenih mreža i njihovom pravilnom korištenju.

Predavač je bio Aleksandar Miladinović, inspektor za policijsku obuku na Policijskoj akademiji u Banjaluci, koji je učenicima, profesorima i roditeljima govorio o bezbjednosnim incidentima na društvenim mrežema, posebno "fejsbuku" i kako da se zaštite od tih opasnosti, a ostavio je i broj telefona da prijave ukoliko primjete zloupotrebu ili nepravilnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije