Hronika

Šestorka osuđena na zatvorske kazne zbog trgovine drogom

Šestorka osuđena na zatvorske kazne zbog trgovine drogom
Foto: Arhiva | Šestorka osuđena na zatvorske kazne zbog trgovine drogom

TUZLA - Kantonalni sud u Tuzli je u ponovljenom prvostepenom postupku donio osuđujuću nepravosnažnu presudu za šest članova grupe koju je organizovao Admir Jusufović iz Kalesije zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet droge, saopšteno je iz tuzlanskog Kantonalnog tužilaštva.

Admir Jusufović, kao organizator grupe koja se bavila prodajom različitih narkotika, osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 10 i po godina, dok je Demir Jusupović osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od četiri i po godine. Njima se uz ovo krivično djelo optužnicom na teret stavlja i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Ostalim članovima ove grupe - Aldinu Jusupoviću, Smilji Čančarević i Feridi Jusupović, izrečene su kazne zatvora od po jednu godinu i jedan mjesec, a ista kazna zatvora je ranije izrečena i Almi Ćatibušić.

U optužnici se navodi da je Admir Jusufović organizovao grupu unutar svoje porodice, te da je od jula 2017. do aprila 2018. godine od osoba iz Sokoca i na drugim lokacijama nabavljao veću količinu kanabisa, heroina, kokaina, spida i MDMA.

Narkotike je predavao ostalim članovima koji su imali različite uloge u grupi, te su drogu vagali, prepakivali i prodavali većem broju osoba na području Kalesije i drugih mjesta u Tuzlanskom kantonu, navodi se u saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije