Hronika

Šire istragu u predmetu "Stojčinović"

Šire istragu u predmetu "Stojčinović"
Foto: Jelena Đurđević | Šire istragu u predmetu "Stojčinović"

BANJALUKA - Tužilac Svetlanka Bijelić potvrdila je da će u predmetu protiv Mirka Stojčinovića, bivšeg zamjenika pravobranioca RS, osumnjičenog da je spornim odlukama oštetio grad Banjaluku za višemilionski iznos, istraga biti proširena i na druge osumnjičene i predmete.

Republičko javno tužilaštvo zatražilo je od Okružnog suda u Banjaluci da se Stojčinoviću produži pritvor za dva mjeseca, a Bijelićeva je rekla da je već utvrđeno da postoji osnov sumnje da je on odgovoran za djela za koja ga terete.

"Puštanjem na slobodu bi mogao uticati na svjedoke koji još nisu saslušani, a koji su bitni za postupak", rekla je Bijelićeva na jučerašnjem ročištu.

Odluka o eventualnom produženju pritvora biće naknadno donesena, a Zoran Tanasić, advokat Stojčinovića, rekao je da on mora biti pušten na slobodu jer ovdje, kako je ustvrdio, nema elemenata krivičnog djela.

"Kada su u pitanju predmeti 'Naš dom' i 'Građa', tu su tokom privatizacije prodata zemljišta i objekti i on im je omogućio samo uknjiženje. U slučaju zemljišta Poljoprivredne škole se spominju milioni maraka, ali tu nema pričinjene štete. Sud je poništio ove predmete i sve vratio na ponovljeno suđenje", istakao je Tanasić.

Stojčinović tvrdi da tužilaštvo slučajeve gradi na osnovu lažnih iskaza dva pomoćnika i kaže da su svaku odluku oni prvi potpisali.

"Štitio sam interese RS, i da mogu opet bih predložio da se sklopi nagodba sa 'Bingom' jer su oni savjesni kupci", rekao je Stojčinović.

Podsjetimo, grad Banjaluka pokrenuo je spor zbog prodaje zemljišta u svom vlasništvu, a za koje je Poljoprivredna škola imala pravo korišćenja. Zemljište je prodato kompaniji "Bingo".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije