Hronika

Sjenica: Pretresan sam zbog Ćulumovog i svih drugih ubistava

Sjenica: Pretresan sam zbog Ćulumovog i svih drugih ubistava
Foto: Arhiva | Sjenica: Pretresan sam zbog Ćulumovog i svih drugih ubistava

BANJALUKA - Nakon ubistva Slaviše Ćuluma pozvan sam u Zalužane da dam izjavu u svojstvu svjedoka, a kada sam otišao, nisam bio svjedok, već sam zadržan, rekao je u banjalučkom Okružnom sudu Jelenko Koprenović, svjedok odbrane Siniše Šakića zvanog Kinez, optuženog za ubistvo Ćuluma.

Dodao je da je zbog tog ubistva bio privođen i njegov sin Nemanja Sjenica.

Kako je rekao, on je u prijateljskim odnosima sa optuženim Šakićem, a bio je na proslavi kod prijatelja kada je dobio poziv da se javi kako bi dao izjavu u svojstvu svjedoka, te je otišao u policiju.

Kako je naveo, tada je zadržan, a policija je pretresla njegove prostorije, međutim nijedan predmet nije bio izuzet u tim pretresima, te je pušten.

Njegov sin Nemanja Sjenica, koji je takođe svjedočio, rekao je da mu je Šakić prijatelj s kojim ponekad popije piće kada ga sretne, ali da nije poznavao Ćuluma.

"Zbog ovog ubistva, kao i sve ijednog drugog, pretresene su mi prostorije", rekao je Sjenica i dodao da su mu tada izuzeti laptop i pancir.

Takođe je svjedočio i Šakićev kum Aleksandar Marić, koji je ispričao da mu nisu pretresane prostorije, ali je sutradan, nakon ubistva, obavio razgovor s policijom.

Kuma Šakića, kako je rekao, prethodno nije vidio oko dva mjeseca.

Policija je nakon ubistva i od Veljka Ugrenovića, koji je takođe sjedočio, oduzela svu maskirnu garderobu.

On je rekao da nije poznavao Ćuluma, a nakon ubistva mu je izuzeta garderoba, odnosno maskirne hlače i košulje.

Šakića terete da je Slavišu Ćuluma usmrtio 15. maja lani zajedno sa nepoznatom osobom. Oni su pripremili zasjedu nedaleko od kuće žrtve u šumi u Dragočaju i kada je Ćulum naišao, na njega su iz dvije puške ispalili 22 hica i usmrtili ga.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije