Hronika

Skidala crnu magiju širom RS pa uzela više od 35.000 maraka

Skidala crnu magiju širom RS pa uzela više od 35.000 maraka
Foto: N.N. | Skidala crnu magiju širom RS pa uzela više od 35.000 maraka

BANJALUKA, TESLIĆ - Prevarantkinja iz Vršca Patricija Đorđević (37) konačno je dolijala, a vjerujući njoj da im je nabačena crna magija, koju ona može skinuti, i da će im umrijeti članovi porodice, jedna starija Banjalučanka je u svojoj kući ostala bez 25.300 KM, dok je starija žena iz Teslića ostala bez više od 10.000 KM.

Njoj je u kraj stala banjalučka policija u saradnji s Policijskom upravom Doboj.

Naime, kako su "Nezavisne" ranije pisale, u decembru prošle godine sedamdesetdevetogodišnja starica je bila sama u kući u banjalučkom naselju Lauš kada je kod nje došla nepoznata mlada žena, pod izgovorom da je umorna i treba da se okrijepi, te tražila da joj skuva kafu.

Kada ju je Banjalučanka ugostila, kroz razgovor joj je rekla da ju je neko omađijao crnom magijom i da će joj zbog toga neko iz kuće ubrzo umrijeti ako ne skine čini.

Tada se ponudila da joj pomogne da se riješi "nabače" uz novčanu nadoknadu. Uplašena starica je, vjerujući prevarantkinji, iznijela oko 25.300 KM, vjerujući da će joj pomoći. Prevarantkinja je od Banjalučanke zatražila da joj donese potrebne stvari za skidanje crne magije, odnosno određene namirnice: vodu, hljeb, so, šećer, a kada je žena otišla po to, iskoristila je trenutak nepažnje i pobjegla s novcem.

Kako je potvrđeno iz PU Banjaluka, u saradnji s kolegama iz PU Doboj identifikovali su i uhapsili  P.Đ. zbog sumnje da je počinila krivično djelo prevara.

"O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se nakon kompletiranja predmeta protiv lica P.Đ. dostavi izvještaj u redovnoj proceduri", naveli su iz banjalučke policije.

I teslićka policija došla je do saznanja da je ova prevarantkinja  predstavljajući se kao vračara prevarila i šezdesetpetogodišnju ženu iz Teslića i pod izgovorom skidanja crne magije uzela joj više od 10.000 KM.

Naime, ubijedila je ženu u Tesliću da folija ima čarobne moći da te uz pomoć nje može skinuti crnu magiju koja je navodno kriva za bolest njenog unuka.

U foliju je umotala sve dragocjenosti koje je naivna žena iznijela i stavila na sto, nakon što je prevarantkinja od nje tražila da donese sve dragocjenosti i novac koji ima kako bi joj pomogla.

"Svaki predmet je posebno umotala, tako i novac, kojeg je bilo više od 10.000 KM, a tokom svoje 'seanse' je uspjela neopaženo da foliju u kojoj je bio novac ubaci u svoju torbu, dok joj ostalo nije bilo toliko zanimljivo, te je ostavila na stolu, tako da žena u prvi mah nije ni primijetila da je ostala bez novca", priča naš izvor.

Ona je nakon potrage koju je raspisala Policijska stanica Teslić u utorak oko 23.30 uhapšena na graničnom prelazu u mjestu Popovi, područje grada Bijeljina, i kod sebe nije imala ni novčića, iako je svojim prevarama zgrnula veliku svotu novca.

Uhapsili su je službenici Granične policije BiH koji su je zatim prebacili u Doboj, gdje je izvršena kriminalistička obrada, a zatim je predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Tužilac je ovo djelo okvalifikovao kao tešku krađu, ali do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" nadležni sud nije bio donio odluku o određivanju pritvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije