Hronika

Skočio za loptom i udavio se u Vrbasu

Skočio za loptom i udavio se u Vrbasu
Skočio za loptom i udavio se u Vrbasu

BANJALUKA - Sreten Kovačević (26) iz Laktaša utopio se u srijedu veče u rijeci Vrbas kod banjalučke tvrđave Kastel.

Kako je potvrđeno iz banjalučke policije, on je oko 21 čas skočio u Vrbas kako bi dohvatio loptu koja je upala u rijeku. Izvor "Nezavisnih" blizak istrazi pojasnio je da Kovačević nije bio plivač, te da je život izgubio zbog pogrešne procjene dubine rijeke.

"Društvo u kojem je bio Kovačević je igralo fudbal i lopta je pala u Vrbas. Nastradali je vjerovatno mislio da je u pitanju plićak, no Vrbas na spornom dijelu iz plićaka iznenada prelazi u dubinu od sedam do osam metara", kazao je naš izvor.

Očevici koji su bili na mjestu tragedije ispričali su da je Kovačević sa društvom bio na muzičkom festivalu "Demofest", koji je prekjuče počeo na banjalučkoj tvrđavi, a zabavljali su se igrom i na obali rijeke.

"Bio je u društvu i čini mi se da su igrali fudbal. Uglavnom vidjela sam kako se Kovačević u jednom trenutku izdvojio iz grupe i krenuo da dohvati loptu koja je upala u rijeku. Kada je zakoračio u Vrbas, bilo je sve u redu, no najednom je potonuo i počeo da doziva u pomoć. Njegovi drugovi su isprva najvjerovatnije mislili da se šali. Počeo je da mlati rukama po površini vode, međutim voda ga je odmah povukla na dno", ispričala je šokirana Banjalučanka koja nije željela da joj navodimo ime.

Čitav slučaj policiji je prijavljen oko 21 čas, nakon čega su na mjesto tragedije stigli i banjalučki vatrogasci, ekipa Hitne pomoći i drugi.

Iz policije je saopšteno da je tijelo Kovačevića pronađeno i izvučeno sat vremena nakon utapanja, nakon čega su ljekari mogli samo konstatovati smrt kod nesretnog mladića.

Patolog Milan Srdić je nakon obdukcije izjavio da je uzrok smrti Kovačevića utapanje, te da na tijelu nema tragova koji bi ukazali da se radi o krivičnom djelu, nakon čega će čitav slučaj biti zaključen kao nesreća.

Ostoja Vuković, komandir Vatrogasne brigade Banjaluka, kazao je da su vatrogasci odmah izašli na mjesto tragedije nakon dojave, te da su pružili pomoć prilikom izvlačenja beživotnog tijela Kovačevića iz Vrbasa.

Nastradali Kovačević je bio zaposlen u "Bočac tursu", a Slobodanka Marčeta, vlasnica firme, juče je istakla da je on bio dobar radnik i čovjek, te da je sve zaposlene šokirala vijest o njegovom utapanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije