Hronika

Skrivao 55 paketića marihuane

Skrivao 55 paketića marihuane
Foto: N.N. | Skrivao 55 paketića marihuane

​BRČKO - Protiv Suvada Djedovića (22) iz Brke kod Brčkog, Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu zbog sumnje da je držanjem marihuane radi prodaje počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Optužnicom potvrđenom pred Osnovnim sudom Distrikta, Djedović se tereti da je u kući i improvizovanom objektu iza kuće u Brki skrivao 55 paketa s više od 42 grama marihuane, koji su pronađeni prilikom pretresa izvršenog 5. septembra.

Tužilaštvo mu je stavilo na teret i da je nekoliko dana ranije, nakon svađe ispred jednog ugostiteljskog objekta u tom mjestu, razbijanjem vjetobranskih stakala oštetio automobil kojeg je koristio K.Š..

"Zbog držanja marihane radi prodaje Djedović je optužen za krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga s propisanom kaznom zatvora u trajanju od jedne do deset godina. U vezi s događajem od 28. avgusta, Tužilaštvo ga je optužilo za krivično djelo oštećenja tuđe stvari sa zaprijećenom novčanom kaznom ili kaznom zatvora do šest mjeseci", navedeno je iz Tužilaštva.

On se sumnjiči da je zajedno sa Suanom Halilovićem, Nihadom Hukićem i Samidom Šabanovićem 17. novembra nad Edinom Zejćirovićem izvršio krivična djela otmice i ubistva.

"Nakon što su uhapšeni početkom decembra svima im je određen pritvor, dok je ovo tužilaštvo u međuvremenu nastavilo intenzivno provođenje istraga protiv njih za otmicu i ubistvo, ali i podizanje optužnica za ranije počinjena krivična djela", dodaju iz Tužilaštva. 

Djedović je prije nešto više od godine osuđen u ovom gradu na tri mjeseca zatvora za krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, dok je prije dva mjeseca u Zavidovićima osuđen na godinu zatvora za razbojništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije