Hronika

Slovenac uhapšen zbog ubistva Edina Delića, pronašli mu i 50 kg droge

Slovenac uhapšen zbog ubistva Edina Delića, pronašli mu i 50 kg droge
Foto: PU Celje | Slovenac uhapšen zbog ubistva Edina Delića, pronašli mu i 50 kg droge

CELJE – Državljanin Slovenije (44) osumnjičen je da je nedavno na području Žaleca u Sloveniji ubio 42-godišnjaka porijeklom iz BiH Edina Delića.

Pretresom kuće kod osumnjičenog je pronađeno više od 50 kg raznih droga, saopštila je policija, pišu slovenački mediji.

On je takođe osumnjičen za iznudu i, zajedno sa 44-godišnjim državljaninom Srbije, za proizvodnju i promet droga.

Uviđajem s mjesta zločina, celjski kriminalisti su utvrdili da je 5. septembra vatrenim oružjem ubijen 42-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, a počinilac je pobjegao sa lica mjesta.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave (PU) Celje, tada su izvršili 11 pretresa u više objekata kod osumnjičenog, 44-godišnjeg slovenačkog državljanina.

Policija je u prostorijama unutar veće poslovne zgrade pronašla više od 50 kilograma različite ilegalne droge.

On je osumnjičen i za iznudu, jer je ljudima iz kruga ubijenog prijetio smrću sa više brojeva telefona ako mu ne isplate veću sumu novca, kažu u policiji.

U jednom od pretresa kuće u kojima je oduzeta droga, policija je uhvatila i 44-godišnjeg državljanina Srbije sa privremenim prebivalištem u Sloveniji. On je uhapšen zbog sumnje da je zajedno sa osumnjičenim za ubistvo umiješan u krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Daljnjim prikupljanjem obavještenja i istraživanjem krivičnog djela policija je utvrdila da se pored pomenute dvojice, za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet neovlaštene droge sumnjiči i za sada nepoznati počinilac.

I 44-godišnji državljanin Slovenije i 44-godišnji državljanin Srbije privedeni su istražnom sudiji, koji je obojici odredio pritvor.

Intenzivna istraga krivičnog djela ubistvo, kao i krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet neovlaštene droge i dalje je u toku - utvrđuje se koja bi lica mogla biti umiješana u navedeno krivično djelo.

U Celju je ubijen 42-godišnji Edin Delić i u njega je ispaljeno sedam hitaca iz vatrenog oružja, pisale su nedavno Nezavisne.

Delić je rodom iz Ključa i u Sloveniji je radio kao stranac. Živio je sam u jednoj od soba u zgradi gdje se desilo ubistvo. U toj zgradi većinom žive stranci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije