Hronika

Slučaj "Memić": Stručnjaci iz Banjaluke predvodiće novo vještačenje

Slučaj "Memić": Stručnjaci iz Banjaluke predvodiće novo vještačenje
Foto: Ilustracija | Slučaj "Memić": Stručnjaci iz Banjaluke predvodiće novo vještačenje

SARAJEVO – Prvo ročište ponovljenog suđenja u slučaju "Dženan Memić" održano je danas u Kantonalnom sudu u Sarajevu, a na njemu je naloženo novo vještačenje saobraćajne nesreće u kojoj je tragično stradao mladi Dženan. Vještačenje će predvoditi tim saobraćajnih stručnjaka iz Banjaluke.

Prema odluci Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine, u obnovljenom suđenju neće biti izvođenja dokaza jer su prihvaćeni stari.

Advokat Bekrije Seferovića Rusmir Karkin je zatražio da se uradi nova rekonstrukcija događaja od noći 15. februara 2016. godine, ali je Sudsko vijeće kojim predsjedava Igor Todorović to odbio, javljaju federalni mediji.

Otac stradalog Dženana Memića, Muriz Memić, rekao je da je "ovo sramota, grehota i haram šta je Vrhovni sud FBiH uradio".

"Nisu ovo smjeli nikako uraditi, ako ništa zbog ljudskih razloga. Ali imali su naredbu 'potkovanog' Milana Tegeltije koji je došao da uništi pravosuđe u BiH", kazao je Memić.

Vrhovni sud FBiH donio je ranije odluku kojom su Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni krivice za stradanje 22-godišnjeg Dženana Memića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije