Hronika

Slučaj "Memić": Tužilaštvo BiH zatražilo pritvor za Alisu, recepcionara i dva policajca

Slučaj "Memić": Tužilaštvo BiH zatražilo pritvor za Alisu, recepcionara i dva policajca
Foto: Printscreen/YouTube/Klix | Slučaj "Memić": Tužilaštvo BiH zatražilo pritvor za Alisu, recepcionara i dva policajca
N.N.

Tužilaštvo BiH zatražilo je jutros od Suda BiH da se odredi jednomjesečni pritvor uhapšenoj Alisi Ramić, nekada Mutap, bivšoj djevojci nastradalog mladića Dženana Memića koja je prije dva dana uhapšena u Sarajevu.

Pritvor je zatražen i za uhapšene,  Muamera Ožegovića, uposlenika hotela na Ilidži koji je bio recepcioner u hotelu "Crystal" u kobnoj noći ali i za  pripadnike  Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Nedžada Hrvata i Nebojšu Veljovića, prenosi portal "Dnevni avaz".

Danas će u toku dana biti održano sudsko ročište po prijedlogu Tužilaštva.

Veljović i Hrvat su tragične noći na Ilidži osiguravali diplomatske objekte. Tužilaštvo BiH ih sumnjiči za prikrivanje dokaza.

Tačnije, sumnje se da su ciljem prikrivanja dokaza, svjesno svojim nadređenima prvo dojavili da je povrijeđena samo jedna osoba da bi tek kasnije rekli da su "ipak povrijeđene dvije osobe".

Mutap se tokom ispitivanja u ovoj pravosudnoj instituciji nije branila šutnjom, nego je aktivno iznijela svoju odbranu. To je potvrdio i njen advokat Goran Dragović.

On je rekao da Mutap traži da se podvrgne poligrafskom testiranju.

U pritvoru se nalaze Alisin otac Zijad Mutap, te policajci Hasan Dupovac i Josip Barić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije