Hronika

Slučaj "helikopter": Komšije nisu ni čule za ambulantu "VDH dent"

Slučaj "helikopter": Komšije nisu ni čule za ambulantu "VDH dent"
Foto: N.N. | Slučaj "helikopter": Komšije nisu ni čule za ambulantu "VDH dent"

BANJALUKA - Za "VDH dent", stomatološku ambulantu koju je registrovala i otvorila Martina Roso (39), koja je u četvrtak uhapšena u Banjaluci u okviru akcije "Parma 2" zbog sumnje da je falsifikovala diplomu mastera stomatoloških nauka Stomatološkog fakulteta u Sarajevu, komšije nisu čule.

Zajedno s njom u nastavku akcije "Parma 2" uhapšen je i njen suprug Goran Roso (48). Bračni par je uhapšen zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela, a u akciji je zaplijenjen i helikopter.

Komšije koje žive u ovoj ulici rekle su za "Nezavisne" da, osim što su vidjele tablu koja stoji na zgradi u Aleji Svetog Save na broju 43, uopšte nisu ni znale da je ova stomatološka ambulanta otvorena.

"Ovdje živim i poznajem većinu ljudi u naselju. Nisam ni znao da ovdje postoji stomatološka ambulanta", rekao je jedan muškarac koji živi u blizini.

Stanar zgrade u kojoj se nalazi "VDH dent" kaže da je pročitao u novinama šta se desilo, ali da nije poznavao Martinu Roso.

"Pročitao sam da je to ta ambulanta i šokirao sam se jer živim u toj zgradi. Gospođu nisam poznavao, a nisam primijetio ništa čudno", kazao je ovaj muškarac.

Helikopter koji je oduzet, prema saznanjima koja imamo, nije ni registrovan ni korišten na zakonski način, rekao je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Martina Roso je osumnjičena da je na osnovu falsifikovane diplome nabavila potrebna odobrenja, pomoću kojih je 2017. godine registrovala stomatološku ambulantu u Banjaluci u kojoj je i radila. U trenutku hapšenja, kako nezvanično saznajemo, kod Gorana Rose je pronađeno 12.000 KM, a u Srbiji ga traže za 97 krivičnih djela.

Nakon ispitivanja bračnog para Roso postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka danas je predložio određivanje pritvora Osnovnom sudu u Banjaluci. Iz Tužilaštva su naveli da postoji sumnja da je Goran Roso od 2010. do 2020. počinio krivična djela razbojništvo, lažno predstavljanje, ugrožavanje sigurnosti, falsifikovanje isprave, navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja, prevara, utaja, neovlašten pristup zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži, telekomunikacionoj mreži i elektronskoj obradi podataka na štetu više osoba iz  Banjaluke.

"Za Martinu Roso postoji sumnja da je od 2016. do 2019. godine počinila krivična djela falsifikovanje isprave,  navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja, prevara i krivično djelo  neovlašteno pružanje medicinskih usluga", naveli su iz Tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije