Hronika

Snažna eksplozija u Mostaru, lopovi raznijeli bankomat

Snažna eksplozija u Mostaru, lopovi raznijeli bankomat
Foto: Ilustracija | Snažna eksplozija u Mostaru, lopovi raznijeli bankomat

MOSTAR - Eksplozivom jače razorne moći banditi su jutros razorili bankomat UniCredit banke u tržnom centru "Bingo" u Mostaru, a zatim sa parama, i to najvjerovatnije velikom svotom, pobjegli u starom tamnom golfu dvici bez registarskih oznaka.

Ovo je treći slučaj gotovo identičnog pljačkaškog pohoda u gradu na Neretvi u proteklih godinu dana, a i posljednji je, baš kao i prethodni, uznemirio lokalno stanovništvo. Građane Mostara juče oko četiri sata probudila je snažna eksplozija u naselju Centar 2, u kojoj je, osim bankomata, oštećen i ulaz u tržni centar.

"Nezavisne" nezvanično saznaju da su, prema dosadašnjoj istrazi, kradljivci izbušili bankomat, a zatim u njega gurnuli cijev i pustili smjese gasova, nakon čega su detonaciju izazvali pomoću elektrošokera ili nečeg sličnog.

Prema riječima Ljudevita Marića, portparola MUP-a HNK, dvojica lopova su se nakon eksplozije odvezla prema naselju Centar 3. Marić je potvrdio da je golf vjerovatno ranije ukraden.

Zasad nije saopšten iznos ukradenog novca, ali se vjeruje da je u pitanju veća cifra. Istragom se pokušava utvrditi gdje su nestali golf i lopovi, a istovremeno se i izuzimaju kamere video-nadzora s objekata u blizini mjesta eksplozije.

Nakon eksplozije policija je blokirala više dijelova grada te su obaviještene susjedne policijske stanice, ali do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" istraga nije urodila plodom. Zanimljivo je da su nekoliko dana ranije ukradena dva golfa, i to u Mostaru i Konjicu. Golf koji je ukraden u Konjicu je pronađen, ali ne i onaj koji je nestao na mostarskim ulicama.

U mostarskom naselju Blagaj sredinom maja raznesen je bankomat na jako sličan način.

Jedan je u vazduh dignut i krajem novembra prošle godine, u mostarskom naselju Ortiješ. Na meti su ranijih godina bili i bankomati u Gornjem Vakufu - Uskoplju, te u Širokom Brijegu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije