Hronika

Snimci FBI otkrivaju ubice sarajevskih policajaca?

Snimci FBI otkrivaju ubice sarajevskih policajaca?
Foto: Arhiva/Nedžad Uglješa | Snimci FBI otkrivaju ubice sarajevskih policajaca?

Specijalni agenti američkog Saveznog istražnog ureda (FBI) imaju satelitske snimke na kojima se vidi likvidacija sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u sarajevskom naselju Alipašino Polje, otkriva izvor blizak istrazi, prenose federalni mediji.

Kako piše portal "Avaz.ba", na snimcima se vidi i ruta kojom su ubice pobjegle, a istražni tim navodno steže obruč oko njih.

Portal dodaje da je satelitom zabilježen i pokušaj krađe golfa 6 hrvatskih registarskih oznaka. Preko specijalizovanog kompjuterskog programa FBI istražioci rekonstruisali su zločin od momenta kad su automafijaši obili golf do likvidacije policajaca koji su bili u patrolnom vozilu u pokretu, kao i njihovog bijega.

Prema daljim navodima dosadašnji rezultati istrage pokazali su da su isljednici analizirali tragove sa mjesta zločina i moguće motive ubistava te su sa sigurnošću utvrdili da se radi o pripadnicima automafije. Neimenovani izvor "Avaza" navodi da se, druge kriminalne grupe, poput dilerskih i razbojničkih, isključuju iz istrage kao mogući izvršioci, jer svi dosadašnji tragovi ukazuju na to. Navodno su sve istražne radnje usmjerene ka automafiji.

Pomenuti portal dodaje da satelitski snimci nisu jedini tragovi kojima istražioci raspolažu. Navodno se provjeravaju i sve iznajmljene garaže za automobile na području Kantona Sarajevo, a tokom istrage je suženo područje gdje su lopovi krili ukradena vozila. Ispituje se da li su u nekoj od garaža bili sakriveni crni golf te, navodno, jedan terenac koji su korišteni pri likvidaciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

(Avaz.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije