Hronika

Snimkom pucnjave se hvalio na Instagramu pa završio u policiji

Snimkom pucnjave se hvalio na Instagramu pa završio u policiji
Foto: Ilustracija | Snimkom pucnjave se hvalio na Instagramu pa završio u policiji

VIŠEGRAD - Bojan Tomić (39) iz Višegrada ostaće bez dozvole za držanje i nošenje oružja zbog toga što je pucao iz pištolja u staklene flaše, a snimak je objavio na Instagramu.

Navodeći njegove inicijale, iz Policijske uprave Foča danas su saopštili da mu je višegradska policija uručila prekršajni nalog zbog kršenja Zakona o oružju i municiji. Kako navode u saopštenju, oduzeto mu je vatreno oružje iz kojeg je pucao, uz izdatu potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta.

Kako saznaju "Nezavisne", u pitanju je pištolj bereta, kojim je Tomić pucao u flaše, a snimak je objavio na društvenoj mreži Instagram, te policiji nije bilo teško da ga pronađe zbog kršenja zakona.

"On jeste imao dozvolu za držanje i nošenje oružja, ali zbog toga što je prekršio Zakona o oružju i municiji ostaće bez te dozvole. Protiv njega se vodi upravni postupak i on će ostati bez te dozvole", kaže naš izvor.

Tomić juče nije bio raspoložen da komentariše razloge zbog kojih je dobio prekršajni nalog i ostao bez dozvole za oružje. U kratkom telefonskom razgovoru kratko je rekao da nema nikakav komentar  i da će po tom pitanju ostati suzdržan.

Njegovi poznanici kažu da on inače nije problematičan, a tome ide u prilog i činjenica da je imao dozvolu za posjedovanje i nošenje pištolja.

"On jeste malo specifičan, ali ne bih rekao da je problematičan lik. Oženjen je već nekoliko godina, a njegova supruga je vaspitačica u jednom višegradskom vrtiću", kaže jedan Višegrađanin, čije ime je poznato redakciji. Dodaje da se Tomić, inače, bavi ugostiteljstvom i vlasnik je jednog motela u Višegradu.

Podsjećamo da se oružni list za oružje za ličnu bezbjednost izdaje na rok važenja od 10 godina, a za lica starija od 65 godina trajno. Takođe, nedavno je na inicijativu narodnih poslanika po hitnim izmjenama Zakona o oružju i municiji olakšan postupak zamjene oružnog lista kojem je istekao rok važenja za vlasnike oružja za ličnu bezbjednost. Prilikom zamjene isteklog oružnog lista, za vlasnike oružja za ličnu bezbjednost nije potrebno prilagati uvjerenje o fizičkoj i duševnoj sposobnosti od nadležne zdravstvene ustanove, za nabavljanje, držanje i nošenje oružja i municije. To je izazvalo negodovanje u javnosti, a i stručnjaci smatraju da bi lica koja imaju oružje na sistematske preglede trebalo da idu najmanje jednom godišnje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije