Hronika

"Spavač" s psom pronašao drogu

"Spavač" s psom pronašao drogu
Foto: Ilustracija | "Spavač" s psom pronašao drogu

BRČKO - U policijskoj akciji "Spavač", uz korištenje službenog psa za pronalazak droge, pripadnici Policije Brčko distrikta pronašli su marihuanu, oružje i municiju, te više od 100 kilograma rezanog duvana.

Policija je potom na kriminalističku obradu pozvala tri lica, od kojih je Slobodan Sofrenović (62) uhapšen.

Plan je bio suzbijanje droge na području Brčko distrikta, a realizovan je pretresom u Ulici Mehmedagića, gdje je i sprovedena akcija "Spavač".

"Tokom večernjih sati policajci su postupili po ranije prikupljenim saznanjima da tri lica imaju i prodaju marihuanu i duvan na području Brčkog", saopšteno je iz policije.

Trojac je i lociran, i to po naredbi brčanskog Osnovnog suda i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH. Uslijedio je pretres ta tri lica, ali i stana i vozila koje su koristili.

"Tokom pretresa, uz korištenje službenog psa za detekciju narkotika, pronađeni su i oduzeti materija koja asocira na marihuanu, kao i jedan pištolj, pištoljska i puščana municija, te više od 100 kilograma rezanog duhana", saopštio je Halid Emkić, portparol Policije Brčko distrikta.

Sofrenovića, dakle, sumnjiče za proizvodnju i prodaju droge, ali i nedozvoljenu trgovinu. Protiv njega će policija podnijeti izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta.

Izvor blizak istrazi potvrdio je da je ova akcija pripremana duže vrijeme, te da je svemu prethodilo praćenje osumnjičenog.

"Sada se istražuje na koji način su droga i duvan nabavljani i kome su prodavani. Ujedno, pod lupom policije su i pištolj i municija koje je policija zaplijenila tokom pretresa", pojašnjavaju izvori upućeni u detalje istrage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije