Hronika

Specijalci pretresaju prostorije KPZ Sarajevo

Specijalci pretresaju prostorije KPZ Sarajevo
Foto: Avaz.ba | Specijalci pretresaju prostorije KPZ Sarajevo

SARAJEVO - U Kaznenopopravnom zavodu Sarajevo (KPZ) večeras je počeo veliki pretres ćelija i ostalih prostorija koje koriste zatvorenici.

U pretresu učestvuju Jedinica za specijalističku podršku MUP-a Kantona Sarajevo i Specijalna jedinica  Zavodske policije, javlja Avaz.ba.

Zavodska policija koristi najsavremeniju opremu za detekciju nedozvoljenih stvari kao i službene pse.

Pretresa se sve, prostorije u kojima borave pritvorenici, prostorije koje koristi zatvorska straža, prostorije tretmana osuđenih osoba, te uprave zatvora.

"Radi se o realizaciji preostalog dijela antikoruptivnih aktivnosti u sklopu akcionog plana borbe protiv korupcije 2017-2020. Riječ je dakle o redovnim aktivnostima uz korištenje najsavremenijih sredstava za pronalaženja mobilnih telefona i opojnih droga", rekao je za Klix.ba direktor KPZ-a Sarajevo Faruk Zubčević.

On je rekao da se pretresi vrše u oba objekta KPZ-a, a da pripadnicima Jedinice za specijalističku podršku MUP-a Kantona Sarajevo asistira 30 zatvorskih policajca, odnosno specijalne jedinice oformljene u KPZ-u.

Pretresi se vrše i u objektu KPZ-a na Igmanu.

Kaznenopopravni zavod Sarajevo je nakon dolaska nove uprave postao je jedan od najopremljenih zatvora i to ne samo u BiH nego i u regiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije