Hronika

Spriječen pokušaj prodaje eksplozivne naprave u Sarajevu

Spriječen pokušaj prodaje eksplozivne naprave u Sarajevu
Foto: Ilustracija | Spriječen pokušaj prodaje eksplozivne naprave u Sarajevu

SARAJEVO - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo uhapsili su osobu S.S. (27) zbog sumnje da je na prodaju ponudio eksplozivnu napravu, te osobu E.B. (45) koje se može dovesti u vezu sa ovim slučajem.

Na osnovu Naredbe Opštinskog suda u Sarajevu juče je izvršen pretres jednog stana na području opštine Novo Sarajevo, nakon čega je policija došla do informacije o licu koje posjeduje eksplozivnu napravu, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a. Istog dana u Zagrebačkoj ulici pronađena je staklena tegla u kojoj se nalazi nepoznata eksplozivna naprava, a koju je prethodno ostaviloS.S. iz Sarajeva.

O ovome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici, koji su izuzeli pronađenu napravu, nakon čega su juče u 13.00 časova i uhapsili navedeno lice.

Nakon kriminalističke obrate policijski službenici su utvrdili da se i E.B. iz Vogošće može dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom.

Nakon jučerašnjeg pretresa stana u Vogošći, koji koristi E.B. pronađena je određena količina materije koja asocira na opojnu drogu, drobilica, vaga, jedan pištolj nepoznate marke i kalibra, okvir i četiri metka.

Osoba E.B. uhapšena je juče oko 18.00 časova u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela.

Uhapšeni se nalaze u prostorijama Jedinice za obezbjeđivanje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije