Hronika

Spriječena međunarodna trgovina ljudima, uhapšena dva Pakistanca

Spriječena međunarodna trgovina ljudima, uhapšena dva Pakistanca
Foto: Ustupljena fotografija | Spriječena međunarodna trgovina ljudima, uhapšena dva Pakistanca

SARAJEVO - Pripadnici Granične policije (GP) BiH uhapsili su dvije osobe iz Pakistana zbog sumnje da su počinili međunarodnu trgovinu ljudima, sapšteno je iz GP BiH.

"Naime, granični policajci, preduzimajući mjere i radnje su došli do saznanja da je od strane više državljana Pakistana, na štetu drugih maloljetnih osoba koje se nalaze u prihvatnom centru u Blažuju, počinjena međunarodna trgovina ljudima (seksualnom eksploatacijom), o čemu je obaviješteno Tužilaštvo BiH", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, pod nadzorom Tužilaštva granični policajci su juče u prihvatnim centrima za migrante locirali, a zatim i izvršili privođenje dva državljana Pakistana zbog postojanja osnova sumnje da su počinili međunarodnu trgovinu ljudima.

"Nakon završetka planiranih mjera i radnji, privedene osobe će biti stavljene pod nadzor u imigracijski centar, do druge odluke postupajućeg tužilaca". ističe se u saopštenju.

Takođe, kako se navodi, istog dana pronađene su maloljetne osobe, potencijalne žrtve trgovina ljudima, koje će biti smještena u sigurnu kuću do okončanja postupka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije