Hronika

Spriječeno krijumčarenje 16 stranaca, pet osoba uhapšeno

Spriječeno krijumčarenje 16 stranaca, pet osoba uhapšeno
Foto: Ustupljena fotografija | Spriječeno krijumčarenje 16 stranaca, pet osoba uhapšeno

GACKO, SRBAC - Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine spriječili su krijumčarenje 16 stranih državljana na području Gacka i Srpca, a uhapšeno je pet osoba, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Kako je navedeno, krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice u graničnom pojasu na području Gacka kontrolom BMW-a austrijskih tablica, a tom prilikom uhapšeni su državljanin Austrije i državljanin Iraka zbog krijumčarenja državljanina Libije i državljanina Libana.

"O događaju su obaviješteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su nalozima osumnjičeni uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje osoba predati Tužilaštvu BiH, dok su vozilo i drugi dokazni materijali privremeno oduzeti", rečeno je iz Granične policije BiH.

S druge strane, kako je navedeno u saopštenju, na području Srpca tri državljanina BiH pokušala su u tri vozila krijumčariti 14 stranih državljana.

"Radi se o krijumčarenih osam državljana Bangladeša, pet Nepala i jednom državljaninu Pakistana. O ovom događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH te su pripadnici Jedinice GP BiH Gradiška postupali prema njegovim uputama", istakli su iz Granične policije dodajući da su svi strani državljani, uz prijedlog za protjerivanje stranca s teritorije BiH, predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije