Hronika

Spriječeno krijumčarenje državljana Turske, Nepala i Pakistana

Spriječeno krijumčarenje državljana Turske, Nepala i Pakistana
Foto: Granična policija BiH | Spriječeno krijumčarenje državljana Turske, Nepala i Pakistana

Spriječeno je krijumčarenje državljana Turske, Nepala i Pakistana u dva slučaja.

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Gorica, lišili su slobode državljanina Azerbejdžana, nakon što je spriječen u krijumčarenju troje državljana Republike Turske u graničnom pojasu na području Posušja, 20. maja ove godine.

Kako dodaju državljanin Azerbejdžana je strane državljane krijumčario u putničkom motornom vozilu dačia, bh. nacionalnih oznaka.

"O događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, prema čijem je nalogu državljanin Azerbejdžana lišen slobode i ispitan u svojstvu osumnjičenog te će, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Krijumčarenje osoba, biti predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH", kazali su oni, te dodali da je u toku daljnji rad na ovom slučaju.

"Takođe, 18. maja, pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška, lišili su slobode državljanina BiH, nakon što je otkriven u krijumčarenju devet stranih državljana - petero državljana Nepala i četvorice državljana Pakistana. Krijumčarenje je otkriveno prilikom kontrole putničkog motornog vozila mercedes, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Gradiške", saopštili su iz Granične policija.

Kako dodaju prema nalogu dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, od osumnjičenog bh. državljanina privremeno su oduzeti vozilo i drugi dokazni materijali.

"Protiv istoga biće dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Krijumčarenje osoba Tužilaštvu BiH. Krijumčareni strani državljani su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje", naveli su oni.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije