Hronika

Pratite nas na Google news

Trojcu iz Srpca devet godina robije zvog šverca droge

Trojcu iz Srpca devet godina robije zvog šverca droge
Foto: Ilustracija | Srbačkim dilerima devet godina robije
Ljiljana Radić

BANJALUKA - Srpčani Branislav Stanivuković (42), Milan Ilibašić (56) i Radovan Trninić (55) osuđeni su na po tri robije zbog šverca narkoticima tokom 2013. i 2014. godine.

Oni su osuđeni u banjalučkom Okružnom sudu a presudu zbog krivičnog djela  nedѕvoljena proizvodnja i promet opojnim drogama im je izreklo vijeće kojim je predsjedavala sudija Snježana Kudrić.

Prema presudi trojac je  tokom 2013. i 2014. godine na području Gradiške i Srpca preprodavao i uzgajao marihuanu.

Takođe se navodi da su oni prikrivenim istražiocima s lažnim imenima (Ana i Zoka) nudili na prodaju narkotike vrijedne 50.000 evra, te im prodali oko kilogram marihuane.

Zatim im je Trninić rekao da ima 30 kilograma marihuane i da je cijena 750 evra po kilogramu i tražio da mu se pokaže novac.

Kada je Zoka to odbio on je otišao rekavši da ide po robu, ali se nije vratio.

Uhapšeni su u akciji "Bure” 18. marta 2014. godine.

Tada je policija u kući Ilibašića pronašla improvizovanu laboratoriju za proizvodnju narkotika s 19 manjih stabljika marihuane.

Stanković je u završnim riječima kazao da nikome nije prodavao drogu i da je u priču oko prodaje narkotika ušao kako bi se osvetio kumu koji je pričao da je on policijski došunik.

Ilibašić je tvrdio da je je sarađivao s prikrivenim istražiocima protiv trećeoptuženog Radovana Trninića (55) koji je pak naglasio da je sve bio “perofrmans”.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije