Hronika

Srebrenčanka osumnjičena da je zloupotrebom položaja prisvojila 14.595 KM

Srebrenčanka osumnjičena da je zloupotrebom položaja prisvojila 14.595 KM
Foto: Ilustracija | Srebrenčanin osumnjičen da je zloupotrebom položaja prisvojio 14.595 KM

ZVORNIK – Policija u Zvorniku podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv M.S. iz Srebrenice, osumnjičenoj da je zloupotrebom položaja ili ovlašćenja protivpravno pribavila imovinsku korist u iznosu od 14.595 KM.

Naime,  M.S. se sumnjiči da je u svojstvu direktorice javne ustanove u Srebrenici, u periodu od juna 2017. godine do avgusta 2020. godine, iskoristila svoj službeni položaj i ovlaštenje i bez odluka Upravnog odbora javne ustanove, naložila računovodstvenoj službi da joj vrše obračun neto plate uvećan za određeni iznos, za koje uvećanje je bespravno primjenjivalo odluku Upravnog odbora te javne ustanove koja je glasila na ime drugog lica.

"Dalje, osumnjičeno lice se tereti da je u namjeri da drugome nanese štetu ili teže povrijedi prava drugog, samoinicijativno promijenilo rješenje o prijemu u radni odnos za jedno lice, prilikom čega je pod istim brojem i datumom, izmjenilo sadržaj rješenja i kao takvo ga potpisalo i ovjerilo službenim pečatom javne ustanove", saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

M.S. se sumnjiči za krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije