Hronika

Šta je sve policija RS oduzela u međunarodnoj akciji "Skradin"?

Šta je sve policija RS oduzela u međunarodnoj akciji "Skradin"?
Foto: Dražan Pozderović | Šta je sve policija RS oduzela u međunarodnoj akciji "Skradin"?
Stevan Lulić

BANJALUKA - D.D., G.S. i V.M. uhapšeni u međunarodnoj akciji "Skradin" sprovedeni su danas u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima "Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga" i "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija".

Oni su uhapšeni juče, u okviru međunarodne policijske akcije kodnog naziva "Skradin".

"Nezavisne" nezvanično saznaju da su za ova krivična djela osumnjičeni Dobrivoj Damjanić, Gorana Sredić i Vojislav Makivić.

U okviru akcije policija je zaplijenila veliki broj predmeta koji će poslužiti kao dokazni materijal.

Između ostalog, policija je oduzela oko 20 kilograma biljne materije koja izgledom asocira na opojnu drogu skank, ali i određene količine praškastih bijelih materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge spid, MDMA i metaamfetamin.

Zaplijenjeno je oko 8,5 kg eksploziva, 7 automatskih pušaka, 4 pištolja, 20 pakovanja tromblonskih nastavaka, te više komada municije.

Takođe, u okviru akcije pronađena je i oduzeta oprema za laboratoriju za uzgoj opojne droge skank (lampe, ventilatori, gnojivo i dr.), ali i tri vozila, kao i 11 mobilnih telefona, 1 laptop, novac i druge stvari.

Snimak policijske akcije možete pogledati na OVOM LINKU.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije