Hronika

Stabilno stanje djevojčice koja je pala s tribine u Skenderiji

Stabilno stanje djevojčice koja je pala s tribine u Skenderiji
Foto: N.N. | Stabilno stanje djevojčice koja je pala s tribine u Skenderiji

SARAJEVO - Djevojčica koja je juče pala s tribine u sportskoj dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu trenutno je stabilno i ona je pod adekvatnom terapijom i nadzorom ljekara, saznaje Klix.ba.

Ona je nakon pada zadobila teške tjelesne povrede opasne po život i odmah je prevezena na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

U bolnici je, prema nezvaničnim informacijama, obavljen operativni zahvat na glavi kako bi se saniralo intrakranijalno krvarenje.

Kako je juče za Klix.ba potvrdio direktor JU Hitna pomoć KS Adem Zalihić, djevojčica je zadobila tešku frakturu lobanje zbog pada sa oko pet metara visine, a došlo je i do oticanja stomaka koje ukazuje na oštećenje slezene ili jetre.

Menadžer bezbjednosti EYOF-a i službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Relja Kovač rekao je kako je sinoćnji pad djevojčice s tribine u Centru Skenderija bio nesretan slučaj i da se kompletan incident odigrao u vrlo kratkom vremenu.

"Policija je uradila uviđaj skupa s dežurnim tužiocem, koji jedini može donijeti konačan sud o ovom događaju i koji jedini može podnijeti eventualne prijave. U ime organizatora i svjedoka mogu reći da u dvorani Mirza Delibašić u Skenderiji na tribinama postoji zaštitna ograda visine 80 centimetara koja je napravljena tu prije 50 godina. Nažalost, djevojčica koja ima šest godina u jednom trenutku je ustala sa svoje stolice i nagela se kako bi vjerovatno vidjela šta se dešava ispod tako da je bukvalno pala pred službenike Hitne pomoći koji su joj spasili život. Jednostavno, riječ je o nesretnom slučaju", kazao je Kovač za Klix.ba.

Prema njegovim riječima, organizatori su postupili prema Zakonu o javnom okupljanju KS te su na vrijeme za ovaj nesretan slučaj javili policiji, zaštitarskoj agenciji, redarskoj službi te volonterima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije