Hronika

Stanivukovićevu prijavu preuzima Republičko tužilaštvo

Stanivukovićevu prijavu preuzima Republičko tužilaštvo
Foto: N.N. | Stanivukovićevu prijavu preuzima Republičko tužilaštvo

BANJALUKA – Prijava koju je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke podnio protiv Stanislava Čađe, direktora TGT Tehnogasa iz Laktaša i Vlade Đajića, direktora UKC RS, prebačena je u nadležnost Republičkog tužilaštva, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

"Okružno javno tužilaštvo Banjaluka 24. septembra, zaprimilo je prijavu podnosioca Stanivukovića protiv Čađe i  Đajića zbog krivičnih djela proizvodnja i stavljanje u promet proizvoda štetnih za liječenje, proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja iz, nesavjestan rad u službi, falsifikovanje isprave, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržajaKrivičnog zakonika Republike Srpske", navedeno je u saopštenju Okružnog javnog tužilaštva Banjlauka.

Okružno tužilaštvo je pojasnilo u saopštenju da je shodno odredbama Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o suzbijanju korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala za krivična djela Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i Nesavjestan rad u službi u slučaju kada je učinilac krivičnog djela službeno ili odgovorno lice izabrano ili imenovano od Narodne skupštine RS , Vlade RS i njenih ministarstava ili VSTV, propisana nadležnost Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog tužilaštva RS.

"Kompletan spis je danas dostavljen na nadležnost navedenom Tužilaštvu, s obzirom da je prijavom za predmetna krivična djela obuhvaćen Đajić, koji je rješenjem Vlade RS od 3. maja 2018. godine, imenovan za generalnog direktora UKC RS, te je neophodno provesti jedinstvenu istragu u odnosu na oba prijavljena lica čije radnje su, ukoliko se utvrdi osnovanost  navoda, međusobno povezane", navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije