Hronika

Starac osuđen na 13 godina za ubistvo sina

Starac osuđen na 13 godina za ubistvo sina
Foto: N.N. | Starac osuđen na 13 godina za ubistvo sina

BIHAĆ - Kantonalni sud u Bihaću osudio je danas Sulejmana Burzića (76) iz naselja Šepići kod Cazina na kaznu zatvora u trajanju od 13 godina zbog ubistva i pokušaja ubistva i radi se o prvostepenoj presudi.

Burzić je osuđen zbog toga što je 15. augusta 2019. godine, nakon porodične svađe ubio sina Vernesa, ispalivši u njega tri hica iz pištolja.

Tom prilikom pucao je i na drugog sina, Emira, koji je, međutim, uspio pobjeći neozlijeđen. Osuđeni se, od trenutka počinjenja ubistva nalazi u pritvoru, a na presudu je strankama omogućeno da ulože žalbu.

Podsjećamo da se radi o ubistvu koje je uzbudilo čitav Unsko sanski kanton, a nakon što je ubio sina otac je mirno sačekao policiju te se predao. Ubistvo se dogodilo u dvorištu kuće čiji je vlasnik Sulejman Burzić, gdje su stanovali njegovi sinovi Vernes i Emir. 

On je došao kući kako bi rekao sinovima da namjerava da se doseli skupa s ženom s kojom živi već duže vrijeme. Navodno je tom prilikom došlo do svađe oca i sinova koji su mu najviše zamjerali zbog veze s pomenutom ženom nakon smrti njihove majke.

Došlo je do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba, tokom kojeg je Burzić sina Vernesa nekoliko puta udario metalnom šipkom koju je našao u dvorištu.

Nakon toga potegao je pištolj i pucao u njega, dok je Emir uspio pobjeći s lica mjesta. Mještani kažu kako je Sulejman prijek i nagao čovjek, dok su za ubijenog Vernesa imali samo riječi hvale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije