Hronika

Starac pretučen i zadavljen u kući

Starac pretučen i zadavljen u kući
Foto: N.N. | Starac pretučen i zadavljen u kući

BIJELJINA - Smrt Sime Simića (82), koji je pronađen mrtav u petak u svojoj kući u mjestu Ugljevička Obrijež, bila je sumnjiva policiji, iako je ljekar konstatovao zadesnu smrt, a da su s pravom sumnjali potvrdila je obdukcija, koja je pokazala da je starac zapravo zadavljen.

Kako "Nezavisne" saznaju, po prijavi da je u petak preminuo muškarac, koji je inače živio sam i bio bolestan, s ljekarom je izašla  na teren  i ugljevička policija, kojoj su bile sumnjive brojne povrede na tijelu starca.

Izvor "Nezavisnih" rekao je da je policija na tijelu koje je bilo na podu vidjela tragove krvi oko glave i druge povrede te je insistirala da se vrši obdukcija, iako se ljekar izjasnio da je čovjek umro.

On je, kako saznajemo, bio bolestan i liječio se od epilepsije pa je postojala mogućnost da je pao, ali brojne povrede na tijelu navodile su policiju na druge sumnje.

One su se obistinile jer je obdukcijom utvrđeno da je starac nasilno preminuo davljenjem, uz nanošenje više povreda, a između ostalog ustanovljeno je da su mu bila polomljena rebra.

Kako su naveli iz Policijske uprave Bijeljina, ugljevička policija izašla je na teren po prijavi da je  pronađeno tijelo S.S.

"Dežurni ljekar Doma zdravlja Ugljevik izvršio je na licu mjesta pregled tijela i konstatovao zadesnu smrt lica. Operativnim radom i samim činjenicama koje su se nalazile na licu mjesta policijski službenici Policijske uprave Bijeljina insistirali su da se izvrši obdukcija tijela preminulog", naveli su iz policije.

Kako su naveli, nakon što je obdukcijom utvrđeno da je S.S. preminuo nasilnim putem, o svemu je obaviješteno Okružno javno tužilašto u Bijeljini, koje i rukovodi istragom.

"Dežurni tužilac navedeni događaj kvalifikovao je kao ubistvo. U toku je istraga na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela", dodali su iz policije.

Takođe, saznajemo da je policija nakon što je otvorila istragu došla do određenih saznanja koja bi uskoro mogla dovesti do rasvjetljavanja ubistva jer je, kako saznajemo, sužen krug ljudi koji su bili u kontaktu s ubijenim starcem.

Nekoliko tih osoba ispituju, a kako saznajemo, policija je već za petama ubici, ali iz Policijske uprave Bijeljina nisu navodili detalje u vezi s osumnjičenima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije