Hronika

Starac pritvoren zbog silovanja djeteta

Starac pritvoren zbog silovanja djeteta
Foto: N.N. | Starac pritvoren zbog silovanja djeteta

DOBOJ - Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Doboju odredio je pritvor sedamdesetčetvorogodišnjem B.S., osumnjičenom za silovanje djeteta starijeg od 15 godina.

Pritvor je određen po prijedlogu Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, koje je pritvaranje starca zatražilo nakon što je on ispitan.

Tužilac je, kako nam je potvrđeno, pritvor predložio zbog okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Da on bude smješten iza brave, predloženo je i zbog toga što je ocijenjeno da bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

"Radi  se o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od pet do 15 godina, a koje je posebno teško u odnosu na način izvršenja i posljedicu krivičnog djela", saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Kako je potvrđeno "Nezavisnim", sudija je prihvatio prijedlog tužioca i osumnjičenom odredio jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i remećanja javnog reda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije