Hronika

Starcu potvrđeno 10 godina robije za ubistvo s leđa

Starcu potvrđeno 10 godina robije za ubistvo s leđa
Foto: Pixabay | Starcu potvrđeno 10 godina robije za ubistvo s leđa

BRČKO - Apelacioni sud Brčko distrikta potvrdio je presudu od deset godina robije Muli Elezoviću (88) koju mu je početkom ove godine za ubistvo Sabrije Fazlovića izrekao Osnovni sud u Brčkom.

Tako je Elezović, po optužbama da je prije dvije godine hicima iz pištolja ubio Fazlovića, pucajući mu i s leđa, i da je od ranije nelegalno imao municiju i minsko-eksplozivna sredstva, pravosnažno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od deset godina.

Podsjetimo, Elezović je optužen da je 22. februara 2022. godine, oko 10 sati, u blizini njegove vikendice u Islamovcu, nakon kraće rasprave zbog puštanja stoke na njegovo zemljište, hicima iz pištolja više puta pogodio Fazlovića u gornji dio tijela.

Kako se navodi u optužnici, on je hicima s manje udaljenosti Fazlovića najprije pogodio u ruku, a kad je Fazlović krenuo u bijeg, s još dva hica ga je pogodio u leđa.

Zadobivši ustrelnu i postrelnu ranu grudnog koša i gornjeg dijela trbuha Fazlović je pao, te preminuo zbog unutrašnjeg krvarenja. Elezović se ubrzo predao, a tri dana kasnije pretresena je njegova vikendica i pomoćne prostorije u Islamovcu, gdje je pronađena i privremeno oduzeta veća količina municije i minsko-ekplozivnih sredstava.

Istraga protiv njega okončana je u maju iste godine, za manje od tri mjeseca, podizanjem optužnice za ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja.

"Pošto je tokom glavnog pretresa Tužilaštvo Brčko distrikta u cjelosti dokazalo optužbe, on je pred Osnovnim sudom nepravosnažno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od deset godina. Prethodno su mu utvrđene pojedinačne kazne zatvora od devet godina i tri mjeseca za ubistvo i godinu za nedozvoljeno držanje oružja", saopšteno je iz brčanskog tužilaštva.

Odbivši žalbu odbrane, Apelacioni sud je u cjelosti potvrdio prvostepenu presudu i desetogodišnju zatvorsku kaznu Elezoviću, čime je ovaj slučaj pred pravosuđem distrikta za nešto više od dvije godine dobio konačan epilog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije