Hronika

Pratite nas na Google news

Starica izgorjela paleći travu kod Prnjavora

Starica izgorjela paleći travu kod Prnjavora
Foto: Ilustracija | Starica izgorjela paleći travu kod Prnjavora
N.N.

PRNJAVOR - Prnjavorska policija istražuje pod kojim okolnostima se, danas nešto poslije 10 časova, u vatrenu buktinju pretvorilo tijelo 86-godišnje Vasiljke Lepir, od čijih opekotina je ubrzo preminula.

Istraga je u toku, a kako Novosti nezvanično saznaju, staricu je života koštala pokošena trava pretvorena u vatrenu stihiju, koju je ona sama potpalila. Uprkos brzoj intervenciji prnjavorskih vatrogasaca i medicinara, bukvalno je podlegla na pragu Hitne pomoći Doma zdravlja u Prnjavoru.

Tragedija se dogodila u selu Gornja Mravica, u njivi nadomak kuće starice.

"Jedan od komšija, koji je kasnije i alarmirao vatrogasce, uočio je staricu kako pali travu. Oko pola sata kasnije zapazio je na njivi veliki dim i vatru, u kojem ležalo bespomoćno tijelo žene. Očito iz bojazni da da joj ne zahvati svega pedesetak koraka blizu kuću, očito je da se očajna starica uhvatila u neravnopravni koštac s vatrom. Nedaleko od nje pronađena je manja posuda za vodu. Najvjerovatnije je da se starica spotakla, odnosno posrnula, i ubrzo našla na zemlji u središtu vatre i dimne zavjese", kazuje izvor Novosti upućen u ovu nesreću.

Ubrzo su pristigli vatrogasci i kola Hitne pomoći Doma zdravlja Prnjavor. Prizor je bio užasan. Praktično, vatra jedino nije bila zahvatila bočni dio noge na kojem je ležeći pronađena.

Mada je po dolasku vatrogasaca i medicinskog osobalja još davale znake života, kako nezvanično saznaju Novosti, starica je izdahnula u kolima pred vratima Hitne pomoći prnjavorskog Doma zdravlja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije