Hronika

Starica polila kuću uljem i zapalila je

Starica polila kuću uljem i zapalila je
Foto: Jelena Đurđević | Starica polila kuću uljem i zapalila je

LAKTAŠI - Starica Vera T. (77) iz Laktaša osumnjičena je da je namjerno zapalila kuću u Ulici Rada Janjuša u Glamočanima, u kojoj je živjela, a koja je u vlasništvu njene snahe.

Ona je, kako nezvanično saznajemo, motornim uljem polila kuću, koju je potom zapalila upaljačem.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave (PU) Banjaluka, požar koji je pričinio štetu od oko 50.000 KM dogodio se u noći subota na nedjelju, a policiji je prijavljen oko pola sata iza ponoći.

"Uviđajem je utvrđeno da je V.T. iskoristila odsustvo vlasnika i uz pomoć podesnog sredstva i otvorenog plamena zapalila jednu prostoriju u kući, nakon čega je plamen zahvatio cijelu kuću, čime je pričinjena materijalna šteta od oko 50.000 KM", navode iz PU Banjaluka.

Tačan motiv koji je natjerao staricu na ovaj čin nije poznat, ali se spekuliše da su u pitanju nerazriješeni imovinski odnosi.

Naša ekipa je zatekla zaključanu kapiju, a vrata, koja je poprilično progutao požar, bila su otvorena. Komšije su nas uputile na obližnju kuću, u kojoj je navodno kod kćerke bila vlasnica zapaljene kuće, ali tu su nam rekli da uopšte ne žele komentarisati ovaj događaj.

Od komšija smo saznali da je starica koja je zapalila kuću u njoj i živjela sa snahom, odnosno bratovom ženom, koja je povremeno odlazila u stan u gradu.

"Ja sam samo vidjela dvoja vatrogasna kola. Pričaju da je ona sama kuću nečim polila i zapalila, a čim je polila ne znam. To je kuća njenog brata, koji je umro, a ostale su ona i snaha, koja i u gradu ima stan pa nekad ode tamo", kaže jedna komšinica. Dodaje da nikad nije čula za bilo kakav konflikt niti joj je poznato da li je starica imala zdravstvenih problema, ali ističe da od nje nikad nije čula rđavu riječ.

"Pričaju da je imala kanticu kojom je polivala kuću, kažu da je svaku prostoriju zalila, ali da je njena sobica najviše izgorjela. Eto aj' znaj šta joj je bilo", dodaje naša sagovornica.

Prema njenim riječima, navodno je nakon izazivanja požara starica rođacima javila šta je uradila i oni su odmah došli, a po dolasku su je zatekli ispred vrata kuće, koja je već bila u plamenu.

"Kažu da je bio i plin u kući, ali srećom nije eksplodirao, brzo su to ugasili. Bila je tu i policija, a baku su, kako pričaju, odveli kod sestre i zeta, koji žive isto tu u Glamočanima", dodaje naša sagovornica.

Kako navode u policiji, zbog sumnje da je počinila krivično djelo paljevina osumnjičena je ispitana na navedene okolnosti, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv nje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije