Hronika

Starici upao u kuću tražeći 20.000, otišao sa 10 KM i flašom likera

Starici upao u kuću tražeći 20.000, otišao sa 10 KM i flašom likera
Foto: ilustracija | Starici upao u kuću tražeći 20.000, otišao sa 10 KM i flašom likera

MODRIČA - Milan P. (41) iz Modriče osuđen je na četiri godine zatvora zbog razbojništva nad osamdesetčetvorogodišnjakinjom N.K., kod koje je maskiran pijan došao u kuću i uz prijetnju nožem tražio od nje 20.000 maraka, ali je iz kuće otišao sa 10 maraka i flašom likera, potvrđeno je "Nezavisnim".

Njemu je presudu izrekao Okružni sud u Doboju za razbojništvo koje je, prema presudi, počinio  30. marta 2020. godine, oko 23.30 u Modriči.

Prema navodima presude, optuženi je bio u alkoholisanom stanju, usljed čega je bio u stanju bitno smanjene uračunljivosti, a bio je maskiran tako što je imao kapuljaču na glavi, medicinsku masku preko lica i bijele rukavice na rukama.

Te noći, kako je navedeno u presudi, došao je do kuće oštećene, gdje je, iskoristivši otključana ulazna vrata, ušao u kuću N.K. i prijetio vlasnici kuhinjskim nožem.

"Podigao je ruku u kojoj je držao nož, a drugom rukom počeo gurati oštećenu, govoreći joj: 'Ustaj, pare, pare, daj pare, znam da imaš 20.000 maraka, daj pare', nakon čega je prišao oštećenoj", navodi se u presudi.

Potom je usmjerio nož prema njenom vratu, obraćajući joj se povišenim tonom: "Daj mi pare, ubiću te" i "Daj pare, zaklaću te, ako mi ne daš pare, zapaliću kuću".

Plašeći se za život, žena je razbojniku predala 10 KM, a onda je Milan P. otišao u spavaću sobu na spratu kuće.

U sobi je preturao stvari, mlatio nožem i prijetio ženi, a kada nije našao novac, uzeo je flašu likera.

Razbojnik je pri izlasku iz kuće oštećenoj rekao: "Daćeš ti meni pare i kada ih dobiješ, ja ću to znati i doći ću po njih."

Optuženom se u izrečenu kaznu zatvora uračunava vrijeme lišenja slobode od 31. marta 2020. godine od 18.30 do 1. aprila 2020. godine do 18 časova.

Presudom mu je oduzeta imovinska korist, odnosno 10 KM i jedna boca likera Mistiqe od 0,7 litara.

Optuženi se obavezuje da nadoknadi troškove krivičnog postupka, a o visini troškova krivičnog postupka koje je optuženi dužan nadoknaditi sud će za to donijeti posebno rješenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije