Hronika

"Status o eksplozivu bio ironičan"

"Status o eksplozivu bio ironičan"
Foto: N.N. | "Status o eksplozivu bio ironičan"

BANJALUKA - Milan Macura (33) iz Banjaluke, koji je optužen da je prijetio da će se opasati eksplozivom i raznijeti u "Zimzogradu" na banjalučkom Trgu Krajine, tvrdi da prijeteću poruku, postavljenu na Instagram profil "Zimzograda", nije postavio s ciljem da izazove strah, već da je to napisao kao šalu i ironiju.

Stoga je, kako je juče naveo u Okružnom sudu u Banjaluci, komentar napisao s profila pod svojim imenom i prezimenom.

Rekao je da voli satirične serije, kao što su "Radovan Treći", "Nadrealisti", "Crni Gruja", "Alo, alo" i da, inspirisani tim serijama, nastaju njegovi statusi na Instagramu.

"Većini omladine mojih godina se ne sviđa 'Zimzograd'", tvrdi Macura, koji navodi da je njegova sporna objava imala 47 lajkova.

Optužnica ga tereti da je 8. decembra 2016. godine prijetio terorističkim činom, odnosno da će staviti na sebe veću količinu eksploziva i aktivirati ga na "Zimzogradu" i tako ubiti više lica te izazvati veliku štetu na infrastrukturi.

U optužnici piše da je to učinio s ciljem ozbiljnog zastrašivanja građana, nezadovoljan političkim, ekonomskim i društvenim uređenjem RS, veličajući sebe kao heroja u borbi protiv stvari kojim je nezadovoljan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije