Hronika

Šteta od požara na objektima u Šekovićima veća od 200.000 KM

Šteta od požara na objektima u Šekovićima veća od 200.000 KM
Foto: Srna | Šteta od požara na objektima u Šekovićima veća od 200.000 KM

ŠEKOVIĆI - Šteta nakon požara koji je zahvatio kafić "Kobra" i objekat firme "LM komerc", u sklopu koje se nalazi i autobuska stanica u Šekovićima, je totalna i prema prvim nezvaničnim procjenama vatra je progutala više od 200.000 KM vrijednosti.

To je za "Nezavisne" danas potvrdio Miladin Lazić, načelnik Šekovića, jer je pomenuta firma u vlasništvu njegove porodice, dok je kafić u vlasništvu druge osobe.

U ovom požaru, koji je izbio u nedjelju oko 23.40, na sreću nije bilo povrijeđenih jer su vatrogasci i pripadnici Civilne zaštite uspjeli spasiti starijeg čovjeka koji se nalazio u objektu pored stanice, koji je zahvatila vatra.

Nezvanično saznajemo da su prema prvim informacijama mogući uzrok požara neispravne instalacije u kafiću, ali konkretne detalje će pokazati istraga.

"Bilo je katastrofalno gledati jer je to bio ozbiljan požar. Cijelu noć smo spasavali i iznosili bijelu tehniku i namještaj iz firme mog brata. Nešto smo iznijeli, a nešto je i ostalo na donjem spratu koji nije gorio, ali pitanje je šta je tu sada upotrebljivo nakon gašenja vatre. Čekamo da policija završi uviđaj pa da vidimo", rekao je Lazić za "Nezavisne".

Kako kaže, sve što je bilo izloženo je uništeno, a tačan i konačan iznos štete utvrdiće komisija.

"Iza objekta sa zadnje strane nalazi se kafić u kojem je izbio požar. Njega drži samohrana majka koja je naveče uredno zatvorila, dok naš objekat nije radio nedjeljom. Vjetar je te noći bio jak i već u roku od 20 minuta vidjeli smo da će sve biti uništeno jer su nosači krova drveni i brzo se rasplamsalo. Vatra je brzo prešla sa krova i izgorio je dio stanice i radnja. U suštini je to jedna firma jer je ona kupila autobusku stanicu", objasnio je Lazić.

Vatrogasci, radnici Civilne zaštite, brojni mještani i vlasnici lokala u objektu su se borili s vatrom tri sata.

Predstavnik Civilne zaštite u Šekovićima Miljan Lošić rekao je novinarima da je u požaru pričinjena ogromna šteta, ali da je najbitnije da niko nije stradao.

Gašenje je trajalo od 23.40 do 3.10 i bilo je jako naporno boriti se s ogromnim požarom koji je buktao na sve strane.

Kako je saopšteno iz policije, Policijskoj stanici Šekovići u ponedjeljak oko pet minuta iza ponoći prijavljeno je da je na ugostiteljskom objektu u Ulici palih boraca, opština Šekovići, izbio požar, koji se proširio i na susjedne objekte u sklopu autobuske stanice.

"Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Šekovići, pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Vlasenica i mještani koji su lokalizovali požar, usljed čega je pričinjena veća materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo", navode iz policije.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, koji je rukovodio uviđajem na licu mjesta, uz prisustvo policijskih službenika Policijske uprave Zvornik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije