Hronika

Pratite nas na Google news

Straživuk oslobođen optužbi da je prijetio sutkinji

Straživuk oslobođen optužbi da je prijetio sutkinji
Foto: N.N. | Straživuk oslobođen optužbi da je prijetio sudinici
Dragan Sladojević

BANJALUKA - Siniša Straživuk (52) iz Banjaluke oslobođen je u Okružnom sudu u ovom gradu optužbi da je prijetio ubistvom Snježani Kudrić, sutkinji tog suda.

Blagoja Dragosavljević, predsjednik Sudskog vijeća koje je izreklo ovu presudu, naveo je da je nesumnjivo utvrđeno da je optuženi komunicirao sa Kudrićevom, ali da poruke koje je slao ne predstavljaju ozbiljnu prijetnju. 

Prema riječima sudije, optuženi je Kudrićevoj poslao više poruka koje zapravo izražavaju naklonost.

"Jedina poruka koja ima karakter prijetnje je 'poboću bas sve', koja svakako znači 'pobiću vas'. Međutim kada se ta poruka dovede u vezu sa ostalima i analizira cijela komunikacija, onda je ona lišena ozbiljnosti i ne predstavlja prijetnju", istakao je Dragosavljević.

S druge strane, tužilac Slobodan Ćelić kazao je da će o žalbi odlučiti nakon što dobije pisani otpravak presude.

Podsjetimo, kako su "Nezavisne novine" ranije objavile, Straživuk je optužen da je Kudrićevoj, koja je bila predsjednica Sudskog vijeća u drugom postupku protiv njega, 2018. godine putem Vibera prijetio porukama.

Navodi se u optužnici da je, između ostalog, napisao: "Gdje si, ljubavi, čekam te."

Kasnije su, kako je navedeno, uslijedile i druge poruke pa je tako u jednoj Straživuk naveo: "Šta je, frka, prepala si se?", "Jači sam od države" itd.

Sutkinja ga je, ističe se, više puta porukama pitala o kome se radi i da nije greška te konstatovala da je možda trebalo da poruke budu upućene drugoj osobi. Kako se dodaje, odgovario joj je da nije greška, te se potpisao imenom i prezimenom.

Podsjetimo, Straživuk je optužen u predmetu "Trezor", a terete ga da je bio dio sedmočlane organizovane grupe koja je od 2008. do 2011. izvela više razbojništava u Banjaluci, Prijedoru i Kneževu. Terete ih da su ukrali oko dva miliona KM.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije