Hronika

Straživuka terete da je prijetio sudiji

Straživuka terete da je prijetio sudiji
Foto: N.N. | Straživuka terete da je prijetio sudiji

BANJALUKA - Policija tereti Banjalučanina Sinišu Straživuka (49), optuženog u predmetu "Trezor", da je prijetio sudiji u tom predmetu Snježani Kudrić, potvrdio je izvor "Nezavisnih".

Nezvanično saznajemo da joj je, kako ga sumnjiče, poslao poruku nakon jednog ročišta. Straživuk je juče predat Republičkom javnom tužilaštvu, koje će odlučivati da li će za njega predlagati pritvor.

Kudrićeva je, inače, predsjednica Sudskog vijeća u predmetu "Trezor", u kojem je Straživuk prvooptuženi. Uz navođenje inicijalna Straživuka, iz MUP-a RS su potvrdili da su ga uhapsili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS. Stan koji on koristi su pretresli po naredbi Okružnog suda Banjaluka, a pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva.

Jedan od Straživukovih komšija ispričao je da je ispred zgrade u banjalučkom naselju Borik, u momentima hapšenja, vidio policijsku maricu i veliki broj policajaca.

"Znam da se Siniši sudi zbog pljački, ali on je dobar i pristojan komšija. Zašto su ga sada uhapsili, ne znam", pričaju mještani.

Straživuku i saradnicima sude za pljačke teške skoro dva miliona maraka, koje su izvedene u banjalučkoj regiji.

Osim Straživuka, u predmetu "Trezor" sudi se i Aljoši Galiću, Jovici Karaću, Milošu Mrđanu, Tomislavu Kneževiću, Đorđu Ćulumu i Željku Pavloviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije