Hronika

Straživuku potvrđena optužnica zbog napada na sudiju

Straživuku potvrđena optužnica zbog napada na sudiju
Foto: N.N. | Straživuku potvrđena optužnica zbog napada na sudiju

BANJALUKA - Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je Republičko javno tužilaštvo podiglo protiv Siniše Straživuka iz Banjaluke zbog zbog krivičnog djela "Napad na sudiju ili javnog tužioca".

Optuženom se stavlja na teret da je 3. novembra prošle godine, putem internet aplikacije "Viber" ozbiljno zaprijetio ubistvom, upotrebom oružja, sudiji Okružnog suda u Banjaluci, na način da je u vremenskom periodu od 14.54 časova do 22.18 časova sa svog mobilnog telefona na njen mobilni telefon slao poruke koje je ista shvatila kao ozbiljne prijetnje.

Sudija je za vrijeme upućivanja prijetećih poruka postupala kao predsjednik vijeća Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala u krivičnom predmetu koji se vodi protiv optuženog i drugih lica, zbog krivičnog djela Organizovani kriminal  u vezi sa krivičnim djelom "Razbojništvo".

Podjećamo, Straživuk je ranije osumnjičen je da je sudiji banjalučkog Okružnog suda Snježani Kudrić poslao je više poruka u kojim joj je prijetio.

Vezana vijest: Straživuk napisao sudiji: Gdje si, ljubavi, čekam te

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije